013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Parkway Drive in december exclusief naar 013

Parkway Drive in december exclusief naar 013

23 jun 2014

De Australische metalcore-machine Parkway Drive komt terug naar 013 voor een exclusief optreden. De meesters van de mosh staan op donderdag 11 december op het podium in Tilburg. Natuurlijk komt de band niet alleen. Naar goed gebruik nemen ze ook deze keer ijzersterke supports mee met Heaven Shall Burn, Carnifex en Northlane. Tickets kosten €30 (excl. servicekosten) en gaan vanaf dinsdag 24 juni om 10:00 uur in de voorverkoop.

Al jaren is Parkway Drive een van de absolute smaakmakers in het metalcore-genre. Het toonaangevende blad Metal Hammer noemde de heren al een van de belangrijkste heavy bands van de laatste jaren. Niet zo vreemd, aangezien de groep alles in huis heeft om mokerhard uit te halen. De platen zijn dan ook gevuld met botte riffs en harde breakdowns. Vorig jaar stonden ze nog als headliner in het enorme Klokgebouw tijdens de Warped Tour, maar dit jaar komt de band dus ‘gewoon’ naar 013.  De groep uit Australië werkt ondertussen aan een opvolger van het veelgeprezen album ‘Atlas’ (2012).

Zoals gebruikelijk gaan de heren niet alleen op tournee. Ook Heaven Shall Burn is tijdens deze reeks shows van de partij. Gezegend met een pakket machtige, agressieve riffs om U tegen te zeggen, geldt deze Duitse groep al jaren als een van de beste, strakste en meest geëngageerde metalcore-groepen uit Europa. Het uitermate gedreven en gelauwerde ‘Veto’ (2013) laat daarover in ieder geval geen enkele twijfel bestaan.


Alsof Heaven Shall Burn nog niet genoeg is, pakt Parkway Drive ook uit met de landgenoten van Northlane, die in Australië al een behoorlijke reputatie hebben opgebouwd middels een aantal stevige metalcore-platen. Carnifex ten slotte komt uit Amerika en is bedreven in een spijkerharde vorm van deathcore. Wie al dit stevige talent bij elkaar optelt, komt al snel tot de logische slotconclusie dat deze vier bands een muzikale stoomwals vormen die 013 ongetwijfeld gaat veranderen in één grote moshpit.

Parkway Drive 
+ Heaven Shall Burn + Carnifex + Northlane
Donderdag 11 december 2014 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30
Tickets € 30 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal |
Voorverkoop vanaf 24 juni, 10:00 uur

Nieuwsoverzicht