013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Stand-up comedian Jim Breuer exclusief naar 013

Stand-up comedian Jim Breuer exclusief naar 013

26 jun 2014

De Amerikaanse stand up-comedian Jim Breuer komt naar 013. De gedreven komiek, in Nederland onder andere bekend vanwege zijn hilarische sketch over het gebruik van alcohol, staat op zondagavond 19 oktober exclusief op het podium in Tilburg. Tickets kosten €22,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 28 juni 10.00 uur in de voorverkoop. 

De Amerikaan staat bekend om zijn charismatische podiumverschijning, zijn hilarische imitaties van onder andere acteur Joe Pesci en willekeurige metal-artiesten. Hij is in de Verenigde Staten al twee decennia een vaste waarde in de comedywereld. Via het stand up-circuit stroomt hij midden jaren negentig al snel door naar het befaamde tv-programma Saturday Night Live, de show waar ook beroemde comedians als Eddie Murphy, Adam Sandler en Chris Rock hun doorbraak beleefden.

In 1998 speelt hij samen met Dave Chappelle in de film ‘Half Baked’, die uitgroeit tot een ware cultklassieker. Breuer pakt nog wat rollen in series en films waaronder ‘Zookeeper’ en ‘Titan A.E.’ en presenteert programma’s op MTV en VH1. Het stand up-vak wordt natuurlijk niet vaarwel gezegd. Integendeel zelfs, want zijn specials op Comedy Central zijn ijzersterk. Zijn tweede special voor het station (‘Let’s Clear The Air’ uit 2009) blijkt één van de hoogst gewaardeerde comedyspecials ooit op de zender en wordt ook in Nederland op dvd uitgebracht.

Breuer staat nog steeds graag op het podium en is ondertussen een geroutineerd comedian die een zaal met gemak met zich mee krijgt. De Amerikaanse komiek keert dit najaar terug naar Europa. Nederland wordt niet overgeslagen, al geeft hij hier slechts één optreden in 013. Wie een avond goed wil lachen om hilarische en scherpe grappen, die zit op 19 oktober goed in Tilburg.

Comedy Central presents: Jim Breuer

Zondag 19 oktober 2014 | aanvang: 20:00 | zaal open: 19:00

Tickets € 22,50 (excl. Servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop start zaterdag 28 juni 2014 om 10:00

Nieuwsoverzicht