013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Deathmetal zwaargewichten Entombed AD en Grave naar 013

Deathmetal zwaargewichten Entombed AD en Grave naar 013

27 jun 2014

De Zweedse zwaargewichten van Entombed AD komen naar Nederland. Op vrijdag 19 september staan de grondleggers van de zogenaamde death ’n’ roll in de Kleine Zaal van 013. De heren komen niet alleen, maar nemen de deathmetal veteranen van Grave mee. Tickets kosten €17,50 (excl. servicekosten) en zijn per direct in de voorverkoop gegaan.

Er zijn weinig Europese metalbands zo vooruitstrevend als Entombed AD. Begin jaren negentig pioniert de groep - dan nog onder de naam Entombed - binnen de deathmetal met een gruizige en invloedrijke sound. ‘Left Hand Path’ (1990) groeit uit tot een klassieker binnen het genre. De Zweedse groep blijft zich muzikaal echter verder ontwikkelen en staart zich niet blind op slechts één stijl muziek, zo blijkt al snel.

Met de toevoeging van punk en rock ’n’ roll-invloeden zet de groep een eigen geluid neer dat door pers en fans al snel tot death ’n’ roll wordt gedoopt. Entombed maakt met dat geluid het album ‘Wolverine Blues’ (1993), wederom een klassiek stukje beukwerk. Dat album blijkt de blauwdruk voor de toekomstige platen; altijd hard, maar constant in beweging middels invloeden uit diverse heavy genres als stoner, thrash en sludge.

Ondertussen is de bandnaam veranderd in Entombed AD, maar blijft men de grenzen van de extreme muziek verkennen. Het nieuwe album ‘Back To The Front’ verschijnt in augustus. De heren nemen een andere Zweedse zwaargewicht mee op tournee. Ook Grave draait al enige decennia mee en heeft zijn sporen in de deathmetal ruimschoots verdiend. Eerder dit jaar maakte de groep nog goede sier met een dodelijk urgente show in 013 tijdens het Neurotic Deathfest.

Entombed A.D. + Grave
Vrijdag 19 september 2014 | aanvang 19:30 | zaal open 19:00
Tickets € 17,50 (excl. service- en transactiekosten) | Kleine zaal | Voorverkoop per direct gestart.

Nieuwsoverzicht