013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Sabaton in januari naar 013

Sabaton in januari naar 013

28 jun 2014

Eén van ’s werelds populairste power metalbands Sabaton komt begin volgend jaar terug naar Nederland. Op zondagavond 11 januari staan de heren op de planken van 013 in Tilburg. De Zweedse groep bleek eerder dit jaar één van de absolute smaakmakers tijdens het Fortarock-festival in Nijmegen. Tickets á €25,- (excl. servicekosten) gaan vanaf maandag 30 juni om 10:00 uur in de voorverkoop.

De power metalband bouwt al vijftien jaar aan een indrukwekkend muzikaal cv. Vanzelfsprekend is dat curriculum vitae goed gevuld met uitermate strakke albums waarop pakkende metal met een hoog meezinggehalte de boventoon voert. Vanzelfsprekend werkt dit niet alleen op plaat goed, maar ook op het podium. De heren beklimmen de populariteitsladder dan ook voortvarend. In Polen zijn de mannen zelfs uitgeroepen tot ereburgers.

Het zesde studioalbum ‘Carolus Rex’ (2012) blijkt een voorlopig hoogtepunt in het oeuvre, maar de opvolger ‘Heroes’ (2014) is nog weer een slag beter. De ultra-pakkende schijf is gevarieerder en dynamischer en slaat in als een bom. De Zweden presenteren wederom een worp pakkende metalnummers waarin de gedenkwaardige riffs gecombineerd worden met geïnspireerde teksten over oorlogshelden als Witold Pilecki. De teksten van Sabaton zijn sowieso doorspekt met oorlogsthematiek.

Sabaton grossiert als geen ander in de betere meezingers. Dat blijkt ook tijdens Fortarock in Nijmegen dit jaar. Volgens website muziek.nl gaat de Zweedse groep er dan ook met de hoofdprijs vandoor voor wat betreft de publieksparticipatie. De lange rijen bij de signeersessie op datzelfde festival onderstrepen de mateloze populariteit van Sabaton. De fans snakken duidelijk naar meer, dus komt de groep begin volgend jaar weer terug naar Nederland voor een optreden in 013.


Sabaton                                           
Zondag 11 januari 2015 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30
Tickets € 25,- (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf maandag 30 juni, 10:00 uur

Nieuwsoverzicht