013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Eerste namen Definitie van Hiphop bekend

Eerste namen Definitie van Hiphop bekend

01 jul 2014

013 Poppodium presenteert in 2014 opnieuw het grootste hiphopfestival op het gebied van Nederlandse en Belgische hiphop: Definitie van Hiphop. Enkele namen uit de wervelende line-up: Sticks & Moon, Adje, Akwasi (Zwart Licht), Rico & A.R.T., Dret & Krulle, Digitzz en Reazun. Met meer dan twintig hiphop-acts is Definitie van Hiphop hét festival voor liefhebbers van hiphop van Nederlandse en Belgische grond. Early bird tickets à €15,- (excl. servicekosten) gaan vanaf zaterdag 5 juli om 10:00 uur in de voorverkoop.

Na een zeer succesvolle editie in 2013 is Definitie van Hiphop, ook wel DVH, dit jaar terug met wederom een indrukwekkende line up. Zo komen Opgezwolle-leden Sticks (met Tilburgse producer Dr. Moon) en Rico (met A.R.T.) onafhankelijk van elkaar voor een eigen set naar Tilburg. Daarnaast zal Akwasi zijn opwachting maken. De rapper, vooral bekend van Zwart Licht, lanceert dit najaar zijn nieuwe album ‘Daar Ergens’. Voor dit album liet Akwasi zich inspireren door de in 2004 overleden Nederlandse zanger Bram Vermeulen. De Amsterdamse rapper Adje Donnie verkocht recentelijk op eigen kracht de Kleine Zaal van 013 al bijna uit en groeit op Definitie van Hiphop door naar een spot in de Jupiler Zaal.

De voorlopige line-up voor Definitie van Hiphop 2014 is als volgt:

STICKS & MOON
AKWASI
ADJE
RICO & A.R.T.
DRET & KRULLE
SBMG
DIGITZZ
MOCROMANIAC
ÖNDER
GIKKELS
REAZUN
FOTOSYNTHESE
STROPSTRIKKERS
D00P vs. SUBP YAO
SPACEKEES
AZIZ & RAMIKS
JOE KICKASS
VAN KWAAD TOT ERGER
DIAMANTAIRS
JOSBROS
MIGGS DE BRUIJN
BRANDWERK
RED RIBBON ARMY
DJ SUESIDE
ROCKACADEMIE SHOWCASE
HERMAN BROOD ACADEMIE SHOWCASE

Definitie van Hiphop begon in 2002 als Definitie van Dopeheid. Sinds 2011 organiseert 013 het festival zelfstandig onder de naam Definitie van Hiphop. Tijdens het festival treden er meer dan 20 Nederlandse en Belgische acts op verdeeld over drie podia, dit zijn zowel gevestigde namen als de beste underground rappers. De bijna uitverkochte editie van 2013 was een groot succes en daarom is het Tilburgse poppodium trots om voor 2014 een nieuwe editie van DVH aan te kondigen.

Zaterdag 5 juli om 10:00 uur start de voorverkoop van een gelimiteerd aantal early bird tickets à €15,- (excl. servicekosten). Let op: deze early bird actie loopt tot 5 september, tenzij de kaarten eerder uitverkocht zijn. Vanaf 5 september kosten tickets €20,- (excl. servicekosten).

Definitie van Hiphop 2014
Zaterdag 21 december 2014 | aanvang: 14:00 | zaal open: 14:30
Early bird tickets € 15,- (excl. servicekosten) | Reguliere tickets € 20,- (excl. servicekosten)
Alle zalen
| Voorverkoop vanaf zaterdag 5 juli, 10:00 uur.

Nieuwsoverzicht