013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Extase, 013 en Incubate presenteren nieuwe concertserie ‘Stadswacht’

Extase, 013 en Incubate presenteren nieuwe concertserie ‘Stadswacht’

15 jul 2014

Incubate, Extase en 013 Poppodium lanceren een nieuwe terugkerende avond voor livemuziek, genaamd ‘Stadswacht’. Eens in de drie maanden bundelen de organisaties hun krachten om een podium te bieden voor bands die zij belangrijk vinden voor het aanbod in de stad. De eerste editie van Stadswacht gaat luidruchtig van start in Extase op zondag 10 augustus, 20.00 uur met optredens van Protomartyr (VS) en Betonfraktion (NL).

Vincent Koreman, artistiek leider van Incubate over Stadswacht: “Stadswacht is een nieuw gezamenlijk initiatief van Incubate, 013 en Extase. Onder deze noemer organiseren de drie partijen concerten die ze belangrijk vinden voor het aanbod in de stad. Stadswacht zal de focus hebben op stevigere indie, garage rock, no wave en het randje van pop wat te klein is voor 013’s reguliere programmering en te groot is voor de huiskamer. Steevast zorgen we voor een lokaal voorprogramma. Een reeks concerten voor de stad, door de stad, omdat het belangrijk is om de voorhoede plekken te blijven bieden waar je kunt spelen.” 
Voor de eerste editie op 10 augustus staan de volgende bands aangekondigd:

Protomartyr
Dit viertal uit Detroit in de Verenigde Staten heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt met het venijnige album ‘Under Color of Official Right’, dat door gezaghebbende internationale media zoals Pitchfork en NME alom geprezen wordt om hun vuige gitaren en subtiele sociale commentaar. Op dit album verenigen zij in een ruim half uur de melancholie van post-punk met de sonische furie van noiserock. Deze geconcentreerde energie komt echter het best tot zijn recht in een live setting. 

Betonfraktion
Experimentele noiserock-formatie uit Tilburg, bestaande uit een componist/gitarist, een drummer en een poëet. Dynamiek? Zeg maar gerust dynamiet wanneer het trio een ontzagwekkende show neerzet waarvan zij de vitaliteit ook wisten te vangen op hun EP ‘Sure 'Nuff 'n Yes We Do’. Deels geïmproviseerd, deels gestructureerd, volledig ontvlambaar.

Stadswacht: Protomartyr + Betonfraktion
Zondag 10 augustus 2014 | aanvang 20:00
Tickets € 5 (excl. servicekosten) | Café Extase | Voorverkoop per direct gestart

Nieuwsoverzicht