013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Powermetal band Hammerfall exclusief naar 013

Powermetal band Hammerfall exclusief naar 013

18 jul 2014

De Zweedse powermetal groep Hammerfall komt begin volgend jaar terug naar 013 voor een exclusieve Nederlandse show. De band staat op maandagavond 19 januari op het podium in Tilburg ter ondersteuning van het nieuwe album ‘(r)Evolution’ dat eind augustus verschijnt. Tickets kosten € 25 (excl. servicekosten) en gaan per direct in de voorverkoop.

Liefhebbers van traditionele heavy metal dragen het vijftal uit Zweden al sinds het succesvolle debuut ‘Glory To The Brave’ (1997) op handen. De mix van power- en heavy metal zit uitstekend in elkaar en wordt uitgevoerd door een aantal topmuzikanten en een werkelijk fenomenale zanger. Hammerfall legt de creatieve lat altijd hoog, wat stuk voor stuk klappers van albums oplevert en een zeer fanatieke fanbase bovendien.

Op het nieuwe album ‘(r)Evolution’ wil Hammerfall terug naar de roots. Om dat te bereiken, werken de Zweden weer samen met producer Fredrik Nordström, die naast het debuut ook tekende voor de productie van het tweede album ‘Legacy Of Kings’ (1998). Het power metalgeluid van weleer wordt op deze nieuwe schijf gespeeld met de ervaring en kunde van nu. Het resulteert in het beste Hammerfall-album in tijden. De band uit Göteborg klinkt op ‘(r)Evolution’ rauw, energiek en hongerig.

Talloze optredens hebben van Hammerfall de afgelopen jaren een niet te stoppen livemachine gemaakt. Een rustpauze in 2013 heeft de batterijen inmiddels weer volledig opgeladen en het vijftal kan niet wachten om de podia opnieuw te bestormen met het repertoire van het nieuwe album en de vele parels van eerdere platen. De tournee ter ondersteuning van ‘(r)Evolution’ brengt Hammerfall begin 2015 ook weer terug naar 013 voor een ongetwijfeld vlammende metalshow.

Hammerfall
Maandag 19 januari 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 25 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop is per direct gestart

Nieuwsoverzicht