013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Punkband Against Me! van Laura Jane Grace naar 013

Punkband Against Me! van Laura Jane Grace naar 013

24 jul 2014

De Amerikaanse punkband Against Me! komt op 26 november terug naar 013. In 2011 stond de groep ook al in 013, toen nog onder leiding van Tom Gabel. Inmiddels heeft Gabel gekozen voor een bestaan als vrouw en gaat zij voortaan door het leven als Laura Jane Grace. Op het nieuwe album ‘Transgender Dysphoria Blues’ schrijft en zingt Grace op schitterende, maar ook confronterende wijze over deze overgang. Tickets kosten € 15,- (excl. servicekosten) en gaan vanaf woensdag 30 juli in de voorverkoop.

Against Me! begon in 1997 als soloproject van – toen nog – Tom Gabel, maar al snel verzamelt de zanger/gitarist een band om zich heen. In punkkringen worden platen als ‘Against Me! As The Eternal Cowboy’ (2003) en ‘Searching For A Former Clarity’ (2005) al goed ontvangen. Maar met ‘New Wave’ (2007) maakt de groep ook goede sier buiten het genre.

Eén van de grootste troeven van Against Me! is de rauwe stem van Tom Gabel. Des te groter was de schok bij fans als hij in 2012 aangeeft dat hij kiest voor een bestaan als vrouw. Hij laat zich omdopen tot Laura Jane Grace en begint hormonen te slikken. Op het nieuwe album ‘Transgender Dysphoria Blues’ zingt Laura Jane over deze moeilijke overgang. De teksten op het album zijn eerlijk, prachtig, maar ook confronterend: “You want them to notice the ragged ends of your summerdress / You want them to see you like they see every other girl / But they just see a faggot / They hold their breath not to catch the sick”.

Muzikaal verandert er gelukkig weinig. Het kenmerkende rauwe stemgeluid wordt nog steeds ondersteund door gouden punkriffs. De invloed van Bruce Springsteen blijft ook aanwezig. Hierdoor wordt Against Me! vaak in één adem genoemd met The Gaslight Anthem en The Menzingers. Maar vooral door het sterke songschrijverschap van Laura Jane Grace kan Against Me! prima op eigen benen staan. Dat zullen ze op woensdag 26 november ook in 013 laten zien.

Against Me!
Woensdag 26 november 2014 | aanvang 20:30 | zaal open 20:00
Tickets € 15,- (excl. servicekosten) | Kleine Zaal |
Voorverkoop woensdag 30 juli 2014

Nieuwsoverzicht