013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Flying Colors voor exclusieve show naar 013

Flying Colors voor exclusieve show naar 013

29 jul 2014

Progrock-supergroep Flying Colors komt dit najaar terug naar 013. Op donderdagavond 9 oktober staan de heren voor een exclusieve show op het podium in Tilburg. De band gaat op tournee om het in september te verschijnen tweede album ‘Second Nature’ te ondersteunen. Tickets kosten € 32,50 (excl. servicekosten) en gaan per direct in de voorverkoop.

Dat Flying Colors niet zomaar een band is, bewijzen de indrukwekkende cv’s van de afzonderlijke leden. Mike Portnoy verdiende zijn sporen als slagwerker van Dream Theater en tegenwoordig Winery Dogs en Transatlantic, maar ook de andere leden zijn klinkende namen die het klappen van de zweep goed kennen: gitarist Steve Morse (Deep Purple, Dixie Dregs, Kansas), toetsenist Neal Morse (Spock’s Beard, Transatlantic), basgitarist Dave LaRue (Dixie Dregs, Joe Satriani, Steve Vai) en de talentvolle zanger Casey McPherson.

De supergroep debuteert in 2012 met een indrukwekkend en toegankelijk album waarop een erg sterke mix van progrock en pop te horen valt. Het titelloze debuut wordt overladen met positieve kritieken en natuurlijk wordt de schijf ondersteund met een tournee. Flying Colors blijkt op het podium een overtuigende groep, zo valt duidelijk te zien op de dvd ‘Live In Europe’, opgenomen in 2012 in 013. Dankzij de opgedane live-ervaring ontwikkelt Flying Colors zich tot een hecht gezelschap.

Mike Portnoy: “In het begin moesten we elkaar nog ontdekken, maar dankzij die eerste cd en de tournee die daarna volgde, is er een chemie ontstaan die er ten tijde van ons debuut nog niet was.” Het tweede album is inmiddels gereed en verschijnt in september. Die chemie tussen de bandleden heeft van ‘Second Nature’ een meer progrock-georiënteerd album gemaakt. Ter promotie doet Flying Colors dit najaar slechts een handvol shows in Europa. Het enige Nederlandse optreden speelt de supergroep op 9 oktober wederom in 013.

Special guest is gitarist John Wesley (Porcupine Tree, Fish).

Flying Colors                                    
Donderdag 9 oktober 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 32,50 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal |
Voorverkoop start per direct

Nieuwsoverzicht