013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Skillet in oktober voor exclusieve clubshow naar 013

Skillet in oktober voor exclusieve clubshow naar 013

31 jul 2014

De populaire Amerikaanse metal- en rockgroep Skillet komt terug naar Nederland. Het sociaal en spiritueel gedreven gezelschap uit Memphis staat op zaterdagavond 18 oktober exclusief op de planken van 013 voor een optreden. Tickets kosten € 17,50 (exclusief servicekosten) en gaan op maandag 4 augustus om 10:00 uur in de voorverkoop. 

Skillet werkt sinds 1996 aan een gevarieerd en pakkend rock- en nu-metalgeluid dat voorzien is van sociale én spirituele teksten. Het levert een zeer solide fanbase op, niet alleen in gelovige kringen, maar ook ver daarbuiten. In de Verenigde Staten is Skillet inmiddels ongekend populair. Zo behaalt het album ‘Awake’ daar in 2012 de platina-status. De enige twee andere rockbands die dit in hetzelfde jaar met hun albums weten te flikken zijn The Black Keys en Mumford & Sons.

Op ‘Rise’ (2013) experimenteert Skillet op muzikaal vlak verder en voegt traditionele instrumenten waaronder accordeon en mandoline toe aan het toch al rijke bandgeluid. Dat levert het meest gevarieerde album tot nu toe op. Skillet weet naast stevige metal- en rocksongs ook vaker de nuance op te zoeken, wat voor de luisteraar een heel rijke schijf oplevert met een positieve insteek: jezelf accepteren zoals je bent en een verschil maken in de wereld van vandaag.

Inmiddels is de groep uit Memphis begonnen aan de verovering van de rest van de wereld. Skillet is in Nederland al enkele keren eerder te zien geweest: onder andere in Ziggo Dome als voorprogramma van Nickelback en ook op het Fortarock-festival afgelopen voorjaar hebben de Amerikanen indruk gemaakt. Dit najaar komt de band voor een eerste clubshow op Nederlandse bodem exclusief naar 013 om een ongetwijfeld pittig en inspirerend optreden te verzorgen. 

Skillet                                 
Zaterdag 18 oktober 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 17,50 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal |
Voorverkoop vanaf maandag 4 augustus 10:00 uur

Nieuwsoverzicht