013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht De beste indie shows in 013

De beste indie shows in 013

13 aug 2014

Liefhebber van indie en alternatieve bands? Dan zit je de komende maanden goed bij 013. Bekijk hieronder een overzicht van de verschillende acts die wij te bieden hebben: 

The Dodos – dinsdag 19 augustus
The Dodos brengt volgende week een bezoek aan 013 voor een exclusieve show. De band laat zien nog steeds relevant te zijn. Het debuut ‘Visiter’ dat uit 2008 stamt kan zich nog steeds moeiteloos staande houden tussen hedendaagse releases met speelse indieliedjes zoals ‘Fools’ en ‘Walking’. Door de jaren heen heeft de band echter ook een serieuzer geluid ontwikkeld op de albums ‘No Color’ (2009) en ‘Carrier’ (2013) dat zich kan meten met het geluid van Local Natives. Muziekblad OOR sprak over het laatste optreden van deze band op het ‘Le Guess Who’ festival over een band ‘die in de vorm van hun leven verkeerd’. Geen slechte manier om je dinsdagavond te besteden dachten wij zo. Tickets á €12,- (excl.) scoor je hier.

Marble Sounds in De NWE Vorst - vrijdag 12 september
In het schreeuwerige muzieklandschap waar de ene nieuwe hype over de ander heen duikelt, is het fijn dat er ook bands zijn die zich hier afzijdig van houden en gewoon stug doorgaan met mooie muziek schrijven. Neem nu Marble Sounds. De Belgische band kreeg de handen op elkaar voor het schitterende nummer ‘The Time To Sleep’. Het debuutalbum ‘Nice Is Good’ bleek daarna vol te staan met dergelijke melancholieke prachtsongs. Op het dit jaar verschenen tweede album ‘Dear Me, Look Up’ staan weer 10 lieve en mooie indie-folk-pop liedjes, die ergens tussen Boy & Bear, Elbow en Fleet Foxes in zitten. Genoeg reden voor 013 en De NWE Vorst om deze Belgen voor een seated show naar Tilburg te halen.

Oscar And The Wolf – vrijdag 26 september
De nieuwe revelatie van onze Zuiderburen laat zich kenmerken door een geluid dat zich kan meten met The XX, Warpaint en Wild Beasts. Niet de minste namen, maar de band brengt hun muziek met zoveel verve dat je jezelf al snel mee laat voeren door de dromerige pop die bericht over onbereikbare vrouwen en nachtelijke avonturen. Nog niet overtuigd? Beluister dan eens de live opnames die Oscar and the Wolf eerder dit jaar in de studio van 3voor12 ten gehore brachten. Op vrijdag 26 september kun je jezelf voor slechts €11,- (excl.) laten omarmen door de prachtige muziek van Oscar And The Wolf. Let op: de kaartverkoop gaat erg snel! 

Brother & Bones – vrijdag 17 oktober
Het Engelse Brother & Bones sierde met hun melancholische muziek eerder al de voorprogramma’s van Ben Howard en The Boxer Rebellion op. Dit is dan gelijk ook een goede graadmeter voor de indie rock van dit vijftal dat zich onderscheidt door invloeden van folk en een diep stemgeluid van frontman Rich Thomas. Laat je meevoeren door de opliftende muziek van deze band op vrijdag 17 oktober, tickets zijn €12.- (excl.) en de voorverkoop gaat inmiddels erg rap.

Maybeshewill – zondag 19 oktober
Maybeshewill tapt uit in een ander vaatje dan eerder genoemde bands, zij weten je namelijk mee te slepen door hoofdzakelijk gebruik te maken van hun instrumenten. Saai? Allerminst! Door gebruik te maken van een verscheidenheid aan instrumenten en de toevoeging van elektronica in hun composities geeft de band een scherp randje dat er voor zorgt dat de band moeilijk in een hokje te plaatsen is. Eerder werd de band al in Tilburg geboekt in een volgeladen Stage01 en speelden ze op Incubate. Tijd om deze postrockers ditmaal een plek te bieden in de Kleine Zaal. Je ziet ze op zondag 19 oktober en tickets kosten slechts  €11,- (excl.).

The Sedan Vault – donderdag 30 oktober
Ook The Sedan Vault is een exportproduct van onze Zuiderburen (wat stoppen ze daar in hemelsnaam in het water?). De band kiest voor een wat wilder geluid dan de andere bands in dit rijtje, dat door de invloed van electronica en het snerpende stemgeluid van de frontman raakvlakken kent met Muse en 65daysofstatic. De band begon origineel als een post-hardcore band á la The Mars Volta, maar kiest tegenwoordig voor een rijker geluid zonder het harde randje te verliezen. Dit zie je ook terug in hun live shows waarmee ze al indruk wisten te maken op Pukkelpop, Lowlands, Groezrock en meer. Donderdag 30 oktober zie je de band voor maar €8,- (excl.) in 013.

The Boxer Rebellion – zaterdag 15 november
Sfeervol is het sleutelwoord bij het uit Londen afkomstige The Boxer Rebellion. Het viertal is al sinds 2001 actief en heeft inmiddels 4 albums op haar naam staan. De genuanceerde, sfeervolle indie rock met een donkere ondertoon groeit per album mee. Op het vierde album ‘Promises’ (2013) horen we een toegankelijker en grootser geluid. Het is nu een kleine stap van de kleine clubs tot de grote zalen, wij zijn klaar voor het atmosferische geluid van The Boxer Rebellion op zaterdag 15 november in de Jupiler Zaal. Tickets kosten €17,50 (excl.).

Blaudzun – donderdag 18 december 
Nederlands populairste indie zanger mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Eerder boekten wij Blaudzun al in een uitverkochte Kleine Zaal, maar ditmaal keert hij terug naar 013, maar nu – terecht! – in de Jupiler Zaal. Bij een grotere zaal hoort natuurlijk ook een grootser geluid en Blaudzun stelt niet teleur met zijn nieuwe album ‘Promises of No Man’s Land’. De gelijknamige single kreeg al veel airplay op 3FM. Op donderdag 18 december is de beurt aan Blaudzun om ons live te imponeren met zijn pakkende indie rock. Tickets kosten €22,50 (excl.). 

Nieuwsoverzicht