013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht De beste festivalacts in 013

De beste festivalacts in 013

19 aug 2014

Lowlands en Pukkelpop zijn ten einde en daarmee begint het festivalseizoen ook langzaam aan zijn laatste etappe. Als je straks de zomerse festivalweides gaat verruilen voor de popzalen dan zit je er bij 013 nog warmpjes bij. De volgende festival acts kon je allemaal nog dit weekend bewonderen op Lowlands en Pukkelpop, maar binnenkort zie je ze gewoon in 013.

Marble sounds - vrijdag 12 september
Dagblad De Morgen kan het niet beter verwoorden: “Nauwelijks te geloven dat Marble Sounds niet groter is, in België én daarbuiten […] Op Pukkelpop was Marble Sounds "Great full stop". De Belgische band die naam maakte met melancholieke prachtsongs doet op vrijdag 12 september de NWE Vorst aan voor een seated show in samenwerking met 013. Laat je deze vrijdag verwennen door hun indie-folk-pop liedjes, tickets kosten €13,50 (excl.)

Bo Saris - zaterdag 13 september
De internationale ambities van Bo Saris liggen hoog. De voormalig Idols winnaar was afgelopen weekend met nieuw materiaal van zijn album ‘Gold’ nog te bewonderen op Pukkelpop. De Standaard: "Zou hij nu de eerste Idool-winnaar zijn op Pukkelpop? Maar de man kan zingen, vooral met een sexy falset, en hij serveert goed uitgedachte soul-muziek.". Tickets zijn €17,50 (excl.)

Wovenwar - maandag 12 oktober
Dit weekend speelde Wovenwar, de nieuwe band van As I Lay Dying-leden, nog op Pukkelpop met een losse show, maar op maandag 20 oktober reizen ze af voor een hele brute package in combinatie met In Flames en While She Sleeps. Je kunt dit drietal komen bewonderen voor €29 (excl.) op maandag 20 oktober.

Tangarine – donderdag 6 november
Je kent ze misschien als de huisband van DWDD of wellicht van hun perfecte samenzang. De broers van Tangarine pakken Nederland langzaam in met nostalgische liedjes die doen denken aan de hoogtijdagen van Simon & Garfunkel en The Mamas & The Papas zonder gedateerd te klinken. Het nieuwe album verschijnt in augustus. Tijdens de ‘Move On’ tour zullen ze nieuw materiaal ten gehore brengen en dan mag 013 niet ontbreken toch? Tickets zijn €15,- (excl.).

Jungle By Night – vrijdag 7 november
De Amsterdamse negenmansformatie weet al vanaf hun begindagen wereldmuziek te brengen met een gevoel voor funk dat niet te onderschatten is. Op het meest recente album ‘The Hunt’ verbreedt de band haar horizon nog breder door ook invloeden van hiphop, psychedelica en dance (dankzij een samenwerking met The Gaslamp Killer) toe te laten. Afgelopen weekend pakte zij de Bravo nog in met hun swingende muziek zoals je hier kunt zien. Op vrijdag 7 november is de beurt aan 013 om de heupen los te gooien. Kaarten kosten €13,50 (excl.).

The Boxer Rebellion – zaterdag 15 november
Sfeervol is het sleutelwoord bij het uit Londen afkomstige The Boxer Rebellion. Het viertal is al sinds 2001 actief en heeft inmiddels 4 albums op haar naam staan. De genuanceerde, sfeervolle indierock met een donkere ondertoon groeit per album mee. Op het vierde album ‘Promises’ (2013) horen we een toegankelijker en grootser geluid. Het is nu een kleine stap van de kleine clubs tot de grote zalen. Na de show op Lowlands, waarvan je hieronder hitsingle ‘Diamonds’ kunt zien, zijn wij klaar voor het atmosferische geluid van The Boxer Rebellion op zaterdag 15 november in de Jupiler Zaal. Tickets kosten €17,50 (excl.).

ReaZun - zaterdag 29 november 
Wij mochten deze Utrechtse rapper eerder dit jaar al verwelkomen op WOO HAH!, maar op zaterdag 29 november keert hij terug op Definitie van Hiphop. Met een van de meest verassende hiphop platen van dit jaar kunnen wij niet wachten. Dat Reazun inmiddels klaar is voor een groot publiek liet hij afgelopen weekend zien in de X-Ray op Lowlands, je kunt dat optreden hieronder terug luisteren. Tickets voor Definitie van Hiphop kosten €15,- (excl).

Birth of Joy – donderdag 4 december 
Nederlandse live sensatie Birth Of Joy stond dit weekend nog in een afgeladen X-Ray op Lowlands. De groovy ritmes van deze psychedelische rockband klinken alsof ze al 40 jaar in de business zitten. Niets is minder waar, maar sinds het uitbrengen van het debuut blijven ze non-stop albums uitbrengen. Dit zorgt er voor dat Birth Of Joy live niet te versmaden is. Ronkende gitaarrifs en groovende drums op donderdag 4 december in 013 voor €12,- (excl.).

Blaudzun - donderdag 18 december
Een van Nederlands meest populaire indie artiesten. Johannes Sigmond, beter bekend als Blaudzun laat na debuutalbum 'Heavy Flowers' en zijn meest recente worp ‘Promises of No Man’s Land’ horen klaar te zijn om al zijn publiek om te toveren in één grote meezingende menigte. Afgelopen weekend speelde Blaudzun en zijn band nog de Alpha plat met een concert wat je hier terug kunt kijken. Donderdag 18 december kun je Blaudzun bewonderen voor €22,50 (excl.) in 013.

Nieuwsoverzicht