013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Typhoon headliner Definitie van Hiphop

Typhoon headliner Definitie van Hiphop

17 sep 2014

De line-up voor Definitie van Hiphop 2014 is compleet met de toevoeging van headliner Typhoon, Freez & A.R.T., Lost en Atactic. Eerder werden o.a. Sticks & Moon, Akwasi, Dret & Krulle, SBMG en Mocromaniac aangekondigd voor deze editie die op zaterdag 29 november in 013 plaatsvindt. Tickets kosten € 20,00 (excl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via 013.nl.

Vorig weekend hostte Definitie van Hiphop (DVH) nog een eigen stage op Smeerboel Festival in Utrecht waar Typhoon zowel de mensen binnen als buiten de tent wist mee te krijgen met zijn energieke optreden. We zijn dan ook trots om Typhoon als headliner aan te kondigen voor de komende editie van DVH. Live was Typhoon eerder dit jaar al een sensatie op onder meer WOO HAH! festival, Lowlands en Into The Great Wide Open. Daarnaast ontving hij lovende recensies over zijn nieuwe album ‘Lobi da Basi’  welk recentelijk is uitgeroepen tot ‘Album van het Jaar’ door 3VOOR12.

Ook Freez & A.R.T. zijn toegevoegd aan de line-up. Deze leden van de Fakkelteitgroep brachten recent nog album 'Les Demoiselles' uit waarop Freez laat horen de ideale relaxte flow te hebben voor de beats van A.R.T. Op DVH brengen ze materiaal van dit nieuwe album ten gehore.

De line-up wordt compleet gemaakt met de toevoeging van de jonge Amsterdamse MC Lost die later dit jaar zijn album 'Lost My Raven' uit brengt en de Utrechtse MC Atactic die eerder samenwerkte met de heren van Boemklatsch.

De complete line-up voor Definitie van Hiphop 2014 is als volgt:

Typhoon
Sticks & Moon
Önder
Akwasi
Rico & A.R.T.
Dret & Krulle
SBMG
Mocromaniac
Digitzz
Reazun
Fotosynthese
Stropstrikkers
Gikkels
dOOp vs. Subp Yao
Van Kwaad Tot Erger
Diamantairs
Joe Kickass
Josbros
Miggs de Bruijn
Aziz & Ramiks
Brandwerk
Red Ribbon Army
Spacekees
Atactic
Freez & A.R.T.
Lost
Dj: Sueside
Herman Brood Academie Showcase
Rockacedemie Showcase
Host: Kleine Jay & De Gelogeerde Aap
#HIJSbeats Release

Definitie van Hiphop begon in 2002 als Definitie van Dopeheid. Sinds 2011 organiseert 013 het festival zelfstandig onder de naam Definitie van Hiphop. Tijdens het festival treden er meer dan 20 Nederlandse en Belgische acts op verdeeld over drie podia, dit zijn zowel gevestigde namen als de beste underground rappers. Dit wordt dus de twaalfde editie van het hiphop festival.

Zaterdag 29 november 2014 | aanvang: 14:00 | zaal open: 14:30

Tickets € 20,- (excl. servicekosten)

Alle zalen | Voorverkoop is reeds gestart

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, tickets via 013.nl

Nieuwsoverzicht