013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Fink in maart naar 013

Fink in maart naar 013

09 okt 2014

Op zondag 8 maart 2015 komt de Britse muzikale alleskunner Fink naar Tilburg voor een show in 013 Poppodium. Het deze zomer uitgebrachte album Hard Believer bevat onder meer de single ‘Looking Too Closely’, welke veelvuldig op de Nederlandse radiozenders te horen is. Tickets kosten € 22,50 (excl. servicekosten) en gaan per direct in de voorverkoop.

Fin Greenall is de man achter Fink. In de jaren ’90 bekend als techno DJ / producer, nu als begenadigd muzikant met wonderschone indiesongs. Sinds Greenall's transformatie van elektronische muziek naar singer-songwriter heeft hij inmiddels vier veelgeprezen albums uitgebracht en werkte hij in de studio met o.a. John Legend en Amy Winehouse. Ook boekte hij uitermate veel live succes. Waaronder op grote festivals als Lowlands, Pukkelpop en Sziget.

Het meest recente album Hard Believer is geproduceerd door Billy Bush (Garbage, Beck, Foster The People) en uitgebracht op het eigen label R’COUP’D. Hard Believer heeft een Nederlands tintje: het album is gedeeltelijk opgenomen in Amsterdam en bevat bijdragen van zanger/pianist Ruben Hein, naast de inbreng van vaste bandleden Tim Thornton (drums/gitaar) en Guy Whittaker (bas).

Het album laat een breed muzikaal spectrum horen: van folk naar electronica, blues en rock. Maar het is bovenal de kwaliteit van de liedjes die Fink tot één van de grootste hedendaagse songwriters maakt. 3VOOR12 over Hard Believer: “Stemmig, herfstig, troostrijk, meeslepend en grotendeels fluisterzacht; dat is de nieuwe Fink”. De single ‘Looking Too Closely’ schopte het tot 3FM Megahit en is nog steeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen.

In maart komt Fink terug naar Nederlandse bodem. Op zondag 8 maart is hij te gast in 013 voor een ongetwijfeld betoverend en bezwerend optreden.

Fink                      
Zondag 8 maart 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 22,50 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop is per direct gestart

Nieuwsoverzicht