013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Paganfest XL in maart naar 013

Paganfest XL in maart naar 013

10 nov 2014

In 2015 kan het Paganfest weer bij menig metalfan op de kalender. Het festival voor de pagan -en folkmetal adepten komt op dit jaar met een XL editie naar 013: extra veel bands en met Korpiklaani zelfs een extra headliner. Op zondag 22 maart komen onder andere Wintersun, Turisas en Heidevolk naar Tilburg.  Kaarten kosten €35,- (excl. servicekosten) en zijn vanaf zaterdag 15 november om 10:00 uur te koop via de website van 013 en Ticketmaster.

Na vier uiterst succesvolle edities van Paganfest in 013, kleurt de hemel op zondag 22 maart wederom vuurrood boven Tilburg. Tijdens de XL editie van Paganfest is Wintersun één van de headliners. Dit gezelschap maakte zich in de metalgemeenschap onsterfelijk met albums als “Wintersun” en “Time I” en staat bekend om hun enorm technische live performances. Turisas is de andere headliner. Deze formatie uit Finland zijn met hun rood-zwarte gezichten al jaren een opvallende en zeer gewaardeerde folkmetalband. Deze mannen zijn op oorlogstocht en Paganfest is deze dag het krijgsveld.

Het Nederlandse Heidevolk is deze editie ook van de partij. Dit mythische gezelschap uit Gelderland organiseert elk jaar hun eigen festival maar komt dit maal op bezoek bij Paganfest. Daarnaast zijn melodische deathmetal bands Obscurity en Frosttide toegevoegd aan het affiche. Maar omdat het hier een XL-versie van Paganfest betreft, komt er een extra headliner mee: de Finse ‘hummpa’ metalband Korpiklaani! Grailknights en Finsterforst maken de line-up compleet.

Paganfest XL 2015
Korpiklaani + Wintersun + Turisas + Heidevolk + Obscurity + Grailknights + Frosttide + Finsterforst
Zondag 22 maart 2015 | Aanvang 14:30 uur | Zaal open 14:00 uur | Jupiler Zaal
Tickets € 35 (excl. servicekosten) | Voorverkoop start zaterdag 15 november  
Voor meer informatie en kaartverkoop bezoek www.013.nl
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Nieuwsoverzicht