013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Engels icoon Morrissey op 16 december naar 013

Engels icoon Morrissey op 16 december naar 013

12 nov 2014

Op 16 december 2014 staat er een muzikale grootheid op de planken van 013. Morrissey, oprichter en ex-frontman van The Smiths, geeft dan een last-minute show in de Tilburgse popzaal. Op 28 oktober stond hij nog op het podium in Utrecht en de pers was unaniem lovend: “Morrissey is ook anno 2014 nog altijd een grootheid van bijna mythische proporties.” Morrissey zelf was zó te spreken over het Nederlandse publiek dat hij een extra datum aan zijn tour heeft toegevoegd. Tickets kosten €65,- (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 14 november om 10.00 in de voorverkoop.

Het is onmogelijk om Morrissey los te zien van The Smiths. Steven Patrick Morrissey, zoals zijn volledige naam luidt, brak door als frontman en zanger van deze legendarische Britse groep. Albums als ‘The Smiths’ (1984), ‘Meat Is Murder’ (1985) en ‘The Queen Is Dead’ (1986) hebben een onuitwisbare voetafdruk achtergelaten in het muzieklandschap.

Na het uiteenvallen van The Smiths ging Morrissey solo verder en dat doet hij al ruim 25 jaar met veel succes. Hij levert mijlpalen van albums af: debuut ‘Viva Hate’ (1988), maar ook ‘Vauxhall And I’ (1994) en ‘Ringleader Of The Tormentors’ (2006) mogen in de canon van de hedendaagse muziek niet ontbreken. Nog altijd is de Brit nog even gedreven en ideologisch als vroeger. Dat blijkt tevens op zijn dit jaar verschenen – en na ruzie met zijn label weer teruggetrokken - tiende album ‘World Peace Is None Of Your Business’, met nummers als ‘Earth Is The Loneliest Planet’: “And humans are not really very humane/and earth is the loneliest planet of all”.

Vorige maand maakte The Guardian bekend dat Morrissey wordt behandeld tegen kanker. Maar de Brit laat zich niet uit het veld staan. Diezelfde week nog stond hij in Utrecht op de planken en de pers was unaniem lovend. “Morrissey trok zijn shirt uit en gooide het, zoals gebruikelijk, in het publiek. Hij keek in zijn blote bast even hoe er om gevochten werd en zag dat het goed was” schreef Gijsbert Kramer in De Volkskrant. “Morrissey is ook anno 2014 nog altijd een grootheid van bijna mythische proporties.” aldus OOR. Omdat Morrissey zélf ook zo te spreken was over het Nederlandse publiek, verlengt hij zijn tour en staat hij op 16 december dus in 013. Een must-see! 

Morrissey
16 december 2014 | aanvang 20:30 | zaal open 19:00
Tickets € 65,00  (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf vrijdag 14 november, om 10:00 uur

Nieuwsoverzicht