013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Popbelofte Kovacs in februari naar 013

Popbelofte Kovacs in februari naar 013

14 nov 2014

Het Brabantsse toptalent Kovacs komt op zaterdag 21 februari naar 013. De jonge zangeres is met haar  doorleefde, donkere stemgeluid momenteel de grootste popbelofte van Nederland. Ze speelde eerder dit jaar al op diverse grote festivals waaronder North Sea Jazz, Lowlands en Bospop. In 2015 verschijnt haar debuutalbum bij Warner Music Duitsland. Tickets kosten €15 (excl. servicekosten) en zijn per direct in de voorverkoop. 

In zangeres Sharon Kovacs’ fraaie stemgeluid hoort de een Shirley Bassey terug, terwijl de ander juist zweert bij Lana Del Rey of Beth Gibbons (Portishead). Feit is wel dat haar expressieve geluid aanslaat bij een breed publiek. Ze studeert aan het Rock City Institute in Eindhoven wanneer ze ontdekt wordt door producer Oscar Holleman (Krezip, Within Temptation). Samen werken ze aan haar debuut-EP ‘My Love’ die in 2014 voor de nodige roering in Nederland zorgt. De gelijknamige single wordt meteen 3FM Megahit.

Het is niet alleen dat rauwe en oprechte stemgeluid, maar ook de muzikale aankleding die het geheel fraai inkleurt. Haar donkere, orkestrale pop-noir en die prachtige stem worden dan ook direct opgepikt. De jonge zangeres wordt onder andere verkozen tot 3FM Serious Talent en de agenda wordt gevuld met optredens op gerenommeerde – en uiteenlopende - festivals als Lowlands, Bospop en North Sea Jazz. Een documentaire over haar muzikale zoektocht gaat in november 2014 in première tijdens het IDFA in Amsterdam.

Het gaat dus ontzettend hard voor Sharon Kovacs en dat terwijl haar volwaardige debuutalbum nog moet verschijnen. De zangeres heeft inmiddels een contract bij Warner Music Duitsland binnengesleept en werkt hard aan een plaat die in de nabije toekomst moet verschijnen. Kovacs doet tijdens deze korte clubtournee vooralsnog de kleine zalen aan, dus dit is je kans om dit pure talent nog in een intieme setting te beleven voordat straks de grote zalen vol gaan lopen.

Kovacs
Zaterdag 21 februari 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 19:30
Tickets € 15 (excl. service- en transactiekosten) | Kleine Zaal | Voorverkoop per direct van start

Nieuwsoverzicht