013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Kamelot geeft een exclusief Nederlands concert in 013

Kamelot geeft een exclusief Nederlands concert in 013

03 dec 2014

Het duurt nog even, maar de metalband Kamelot komt op vrijdag 16 oktober 2015 voor een exclusief concert naar Tilburg. Afgelopen zomer dook de Amerikaanse band met de nieuwe Zweedse zanger Tommy Karevik in de studio voor de opvolger van de plaat ‘Silverthorn’. Deze elfde langspeler staat gepland voor maart. Kaarten voor de show gaan op woensdag 10 december om 10:00 uur in de voorverkoop en kosten € 28,00 (excl. servicekosten).

Kamelot bestaat al weer dik 20 jaar en heeft zich bewezen als metalgrootheid, tourmonster en Europa liefhebber. De band bestaat uit zanger Tommy Karevik, vast lid Thomas Youngblood (gitaar), Casey Grillo (drums), Oliver Palotai (keyboard) en Sean Tibbetts (bas). Al jaren verkopen de Amerikanen grote clubs moeiteloos uit. Hoewel Kamelot nog altijd het etiket powermetal krijgt opgeplakt is de muziek steeds meer richting symfonische metal geëvolueerd.

Het was voor de fans even slikken nadat in 2011 bekend werd dat zanger Roy Khan de groep had verlaten in verband met gezondheidsklachten. Ondanks deze tegenslag is het Kamelot toch gelukt om in de persoon van de Zweedse Tommy Karevik een geschikte vervanger te vinden. Dat bleek ook bij de laatste show in 013, waar de band zelfs nog een officiële videoclip (zie onder) opnam.

Dat Kamelot nog steeds in topvorm is, bewezen ze wederom in 2012 met het laatste wapenfeit ‘Silverthorn’. De plaat kreeg ontzettend goede recensies en wordt tot het beste gerekend wat de band heeft uitgebracht. In maart 2015 wordt de, tot nu toe nog titelloze, nieuwe plaat van Kamelot verwacht.

Kamelot
Vrijdag 16 oktober 2015 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30
Tickets € 28,00 (excl. servicekosten) | Avondkassa € 32 | Jupiler Zaal |
Voorverkoop loopt vanaf 10 december via www.013.nl | Voor deze show gelden afwijkende servicekosten

Nieuwsoverzicht