013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 genomineerd voor IJzeren Podiumdier ‘Beste Poppodium’

013 genomineerd voor IJzeren Podiumdier ‘Beste Poppodium’

12 dec 2014

Het gaat goed met 013 Poppodium in Tilburg. Eerder dit jaar werden ze door het Nederlandse publiek al verkozen tot tweede poppodium van Nederland, nu is ook bekend geworden dat 013 door vakbroeders die lid zijn van de Vereniging Nederlandse Poppodia en – Festivals (VNPF) genomineerd is voor het IJzeren Podiumdier voor Beste Poppodium. De uitreiking vindt plaats tijdens Eurosonic Noorderslag.

De Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (VNPF) is de belangenvereniging van de poppodia en popfestivals in Nederland. Eens per jaar reiken ze de IJzeren Podiumdieren uit. De winnaars van deze prijzen worden genomineerd én gekozen door professionals die bij het VNPF aangesloten zijn. Dit jaar is 013 genomineerd voor de award voor Beste Poppodium. Andere kanshebbers zijn Bibelot in Dordrecht, Paard van Troje in Den Haag, Patronaat in Haarlem en Rotown in Rotterdam. De winnaars worden traditioneel tijdens Eurosonic/Noorderslag bekendgemaakt.

Het is de tweede opsteker voor het Tilburgse poppodium. Eerder dit jaar vroeg het grootste Nederlandse muziekplatform 3voor12 de Nederlandse concertbezoeker wat zij het beste poppodium van Nederland vonden. 013 werd toen al knap tweede. Paradiso in Amsterdam ging er toen met de eerste prijs vandoor. 

Nieuwsoverzicht