013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht De eindejaarslijst van: Ruud Lemmen (013 Poppodium)

De eindejaarslijst van: Ruud Lemmen (013 Poppodium)

31 dec 2014

Vandaag vragen we Ruud Lemmen, programmeur bij 013 Poppodium, naar zijn eindejaarslijst. Ruud is hoofd van de programma afdeling en organiseert met zijn team zo’n vierhonderd activiteiten per jaar, waaronder festivals als Neurotic Deathfest en WOO HAH!. We vragen Ruud naar zijn top vijf albums en de drie beste optredens in 013 van het jaar 2014.

Top vijf albums 2014:

5. Lana Del Ray – Ultraviolence
Net niet zo goed als haar vorige album, maar evengoed een enorm sterk album.

4. Vince Staples – Hell Can Wait
Ondanks dat het maar een EP is toch in de top 5. Deze jongen is uitzonderlijk goed in wat hij doet, ik ben dan ook enorm benieuwd naar een full length album.

3. Mysticum – Planet Satan
Een beetje de Chinese Democracy van de black metal. Zo lang hebben we hier op moeten wachten, maar man man man, wat een dijk van een plaat is dit geworden.

2. SBTRKT – Wonder Where We Land
Nieuw werk van SBTRKT is altijd een gegarandeerd succes en nu ook weer.

1. Run The Jewels – Run The Jewels 2
Killer Mike en El-P die de handen ineen slaan en hoe. De beste hiphop plaat die in 2014 is uitgebracht. Sowieso een van de weinige platen die ik recentelijk op repeat heb gezet en meerdere keren achter elkaar geluisterd heb.

Beste concerten in 013 van 2014:

3. Terrorizer @ Neurotic Deathfest
Eigenlijk een regulier optreden, van een band met slechts nog een enkel origineel lid. Maar waarom dan toch zo bijzonder? Nou, jaren geleden ging ik zo enorm stuk op hun 'World Downfall' album en sindsdien heb ik ze altijd live willen zien. Dat is me nooit gelukt, want ze waren nooit in Europa te bewonderen. Toen ik ze dan ook kon boeken voor hun eerste Europese optreden ooit in het bestaan van de band hoefde ik ook niet lang te wachten.

2. Danny Brown @ WOO HAH! festival
Wat een energie zit er in die man. Geweldig. De gespannen sfeer, de ietwat zure smaak en de escapades op social media voorafgaand aan dit optreden werden tijdens de eerste noten meteen weggeblazen.

1. Nihill @ 013
De beste black metal band van Nederland en ver daarbuiten. Ongekende kwaliteit die live met veel rook, weinig licht en een zeer charismatische frontman perfect vertolkt wordt.

Nieuwsoverzicht