013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Nieuwe datum bekend voor Brits icoon Morrissey in 013

Nieuwe datum bekend voor Brits icoon Morrissey in 013

15 jan 2015

Er is een nieuwe datum gevonden voor de show van het Britse icoon Morrissey in 013. De oprichter en ex-frontman van The Smiths zou eigenlijk op 16 december 2014 in Tilburg staan, maar door een probleem in het tourschema werd deze show verplaatst. Nu kan het Tilburgse poppodium bevestigen dat 'Moz' op dinsdag 10 maart 2015 alsnog naar 013 komt. Na zijn laatste concert in Utrecht was de pers unaniem lovend: "Morrissey is ook anno 2014 nog altijd een grootheid van bijna mythische proporties." Tickets kosten €65,- (excl. servicekosten). Gekochte tickets voor de show blijven uiteraard geldig voor deze nieuwe datum.

Het is onmogelijk om Morrissey los te zien van The Smiths. Steven Patrick Morrissey, zoals zijn volledige naam luidt, brak door als frontman en zanger van deze legendarische Britse groep. Albums als 'The Smiths' (1984), 'Meat Is Murder' (1985) en 'The Queen Is Dead' (1986) hebben een onuitwisbare voetafdruk achtergelaten in het muzieklandschap.

Na het uiteenvallen van The Smiths ging Morrissey solo verder en dat doet hij al ruim 25 jaar met veel succes. Hij levert mijlpalen van albums af: debuut 'Viva Hate' (1988), maar ook 'Vauxhall And I' (1994) en 'Ringleader Of The Tormentors' (2006) mogen in de canon van de hedendaagse muziek niet ontbreken. Nog altijd is de Brit nog even gedreven en ideologisch als vroeger. Dat blijkt tevens op zijn in 2014 verschenen – en na ruzie met zijn label weer teruggetrokken - tiende album 'World Peace Is None Of Your Business', met nummers als 'Earth Is The Loneliest Planet': "And humans are not really very humane/and earth is the loneliest planet of all".

In oktober maakte The Guardian bekend dat Morrissey wordt behandeld tegen kanker. Maar de Brit laat zich niet uit het veld staan. Diezelfde week nog stond hij in Utrecht op de planken en de pers was unaniem lovend. "Morrissey trok zijn shirt uit en gooide het, zoals gebruikelijk, in het publiek. Hij keek in zijn blote bast even hoe er om gevochten werd en zag dat het goed was" schreef Gijsbert Kramer in De Volkskrant. "Morrissey is ook anno 2014 nog altijd een grootheid van bijna mythische proporties." aldus OOR. Omdat Morrissey zélf ook zo te spreken was over het Nederlandse publiek, komt hij nogmaals naar Nederland. In eerste instantie zou hij op 16 december 2014 in 013 staan, maar deze show is verplaatst naar dinsdag 10 maart 2015. Gekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. DJ St. Paul zorgt voor de muzikale omlijsting

Morrissey

+ DJ St. Paul

10 maart 2015 | aanvang 20:30 | zaal open 19:00

Tickets € 65,00 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop is al gestart, gekochte tickets blijven geldig voor nieuwe datum.
Nieuwsoverzicht