013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Loos keert terug naar 013

Loos keert terug naar 013

05 feb 2015

Op zaterdag 21 maart keert Loos terug naar 013. De populaire dansavond zorgde tot 2011 jarenlang voor een volledig uitverkocht 013 op iedere eerste zaterdag van de maand. Van de grote Jupiler Zaal tot Stage01, de kleinste zaal. Met het oog op de aanstaande verbouwing van 013 die in mei van start gaat, keert Loos nog één keer terug in de huidige drie zalen onder de titel: 'Back to Planet Loos'. Tickets kosten slechts €5,- (excl. servicekosten) en gaan per direct in de voorverkoop. Kaarten aan de avondkassa kosten €10,-.

Vanaf 2005 was Loos - de opvolger van Beats & Beyond - zes jaar lang een begrip in het Tilburgse uitgaansleven. Een verrassende avond, met iedere editie andere aankleding en met muziek in de breedste zin van het woord: van pop tot dance en van hardrock tot hiphop. Op zaterdag 21 maart komt dit vertrouwde Loos concept terug. Programmeur Joep Smeets: "Met het oog op de verbouwing, waarbij Stage01 verdwijnt uit het gebouw, vonden wij het een heel leuk idee om Loos in de oude stijl nog een keer terug te laten keren. Geen afscheidseditie of reünie, maar nog één keer loos gaan in alle zalen van 013. Met muziek in uiteenlopende genres en uiteraard versiering van de zalen. En misschien nog wel wat verrassingen, maar die houden we nog even voor ons."

Loos heeft een rijke historie. De inmiddels zeer populaire Engelse indieband The xx stond er ooit, net zoals CSS (bekend van de hit 'Let's Make Love And Listen To Death From Above'), Jules Deelder en C-Mon & Kypski. In 2011 kende de dansavond haar laatste editie. Tot nu. Want Loos keert terug in 013: 'Back to Planet Loos'.

De line-up is ook dit keer weer divers te noemen. Muziekconnaisseur en vaste gast op Loos, DJ St. Paul, mag natuurlijk niet ontbreken met zijn avontuurlijke mix van tijden en stijlen. Van pop en soul, tot indie, hip hop, electronica, rock 'n roll en alles daar tussenin. De liefhebbers van het hardere werk worden op hun wenken bediend met de Punk Rock Heavy Metal Karaoke Band, die het publiek aanspoort om zelf de microfoon in hand te nemen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor de stampende vierkwartsmaat: Trouw-resident en SoHaSo-labelbaas Nuno Dos Santos zorgt voor de beste techno. De Nederlandse house-DJ Pitto (bekend van de track 'You') staat met complete liveband op de planken. Tot slot is Le Scratch aanwezig met een eigen urban- en hiphoparea. Zo is er genoeg te ontdekken op zaterdag 21 maart in 013. Tickets kosten in de voorverkoop slechts €5,- (excl. servicekosten). Kaarten aan de avondkassa kosten €10,-.

Loos: Back to Planet Loos
St Paul & VJ Switchdoctor + Punk Rock Heavy Metal Karaoke Band + Nuno Dos Santos + Pitto (live) + Bakvorm + Le Scratch + meer
Zaterdag 21 maart 2015 | aanvang 23:00 | zaal open 23:00
Tickets €5,- (excl. servicekosten) | Avondkassa €10,- | Alle zalen
Voorverkoop start zaterdag 7 februari 2015 om 10:00 uur | Minimumleeftijd 18 jaar

Nieuwsoverzicht