013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Neurotic Deathfest voegt Entombed A.D. en meer toe aan de line-up

Neurotic Deathfest voegt Entombed A.D. en meer toe aan de line-up

23 feb 2015

De line-up voor Neurotic Deathfest 2015 is bijna compleet. Het toonaangevende extreme metal festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 17 april, zaterdag 18 april en zondag 19 april in 013 Poppodium. Tilburg wordt opnieuw het toneel voor het grootste extreme metal festival van Europa. Met de toevoeging van 10 nieuwe bands waaronder de Zweedse death metal pioniers van Entombed A.D. en Sinister, een vaste waarde binnen de Nederlandse death metal scene, is de line-up bijna rond. Eerder kondigde de festivalorganisatie al genretoppers aan zoals Obituary, Bloodbath en Immolation. Weekendtickets en dagtickets zijn verkrijgbaar via neuroticdeathfest.com.Met de Zweedse zwaargewichten van Entombed A.D. kondigt Neurotic Deathfest een nieuwe headliner aan. Er zijn weinig Europese metalbands zo vooruitstrevend als Entombed A.D. Begin jaren negentig pioniert de groep - dan nog onder de naam Entombed - binnen de deathmetal met een gruizige en invloedrijke sound. 'Left Hand Path' (1990) groeit uit tot een klassieker binnen het genre. Afgelopen zomer verscheen het langverwachte nieuwe album 'Back To The Front'.Ook Sinister is toegevoegd aan de line-up. De band uit Schiedam begon in 1989 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste death metal bands uit Nederland. Het elfde album 'The Post-Apocalyptic Servant' dat afgelopen jaar uit kwam is het meest recente wapenfeit. Verrassend genoeg stond Sinister nog nooit eerder op Neurotic Deathfest. De festivalorganisatie vond het hoog tijd om daar verandering in te brengen, door ze een meer dan verdiende plek op de bill te geven.De nieuwe namen die bevestigd zijn voor Neurotic Deathfest 2015:

Entombed A.D. (SWE)
Sinister
(NL)
Regurgitate Life
(UK)
Hideous Divinity
(IT)
Contrastic
(CZ)
Perfecitizen
(CZ)
The Walking Dead Orchestra
(FR)
Near Death Condition
(SWI)
Bleeding Utopia
(SWE)
Abhorrent Decimation
(UK)

Helaas heeft het festival ook te maken met een annulering, het Amerikaanse Hate Eternal kan ondanks eerdere berichtgeving toch niet naar Tilburg afreizen in april. Dit is helaas buiten de macht van band en organisatie om. Klik hier om de volledige lijst met tot noch toe bevestigde bands voor Neurotic Deathfest 2015 te bekijken. De laatste toevoegingen aan de line-up worden binnenkort bekend gemaakt.

Elf jaar geleden startte de organisatie achter het Neurotic Deathfest met de wens het ideale festival te creëren voor de liefhebbers van extreme metal. Gestart als een evenement met 250 bezoekers en slechts 8 artiesten is Neurotic Deathfest uitgegroeid tot het grootste extreme metal festival van Europa, met meer dan 45 acts per editie. Het festival wordt voor het 12e opeenvolgende jaar gehouden, waarvan de komende editie de 8e wordt in 013 Poppodium. Dit maakt Neurotic Deathfest niet alleen tot het grootste indoor festival van Europa gericht op extreme metal, maar ook het langstlopende.

Tickets voor Neurotic Deathfest 2015 zijn nu in de voorverkoop via Neuroticdeathfest.com, Ticketmaster.nl, 013.nl en de 013 Boxoffice. De ticket opties zijn als volgt: 1-dag tickets voor vrijdag (€ 45,00) en zaterdag of zondag (€ 50,00), 2-dagen tickets voor vrijdag en zaterdag (€ 85,00) en zaterdag en zondag (€ 90,00) en 3-dagen tickets (€ 95,00). Alle prijzen zijn exclusief servicekosten.

Check de website van Neurotic Deathfest, facebook en twitter voor het laatste nieuws, band info en algemene festival informatie.

Neurotic Deathfest 2015
Vrijdag 17 april, zaterdag 18 april en zondag 19 april 2015
Vrijdag 17 april - aanvang 18:00 | zaal open 17:00

Zaterdag 18 en zondag 19 april - aanvang 15:00 | zaal open 14:00
3-dagen ticket €95,- (excl. servicekosten) | Alle zalen

Voorverkoop is reeds gestart

Nieuwsoverzicht