013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Garbage viert jubileum debuutalbum exclusief in 013

Garbage viert jubileum debuutalbum exclusief in 013

23 mrt 2015

De Amerikaans/Schotse rockband Garbage komt op woensdag 4 november naar Nederland. De groep rond zangeres Shirley Manson viert in 2015 het twintigjarig jubileum van het titelloze debuutalbum en trakteert 013 daarom op een exclusieve show waarin uitgebreid stil wordt gestaan bij die legendarische schijf. Tevens is het de eerste grote show na de verbouwing van 013. Tickets kosten €35 (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 27 maart om 09:00 uur in de voorverkoop.

Garbage wordt begin jaren negentig opgericht door Butch Vig (naast muzikant ook veelgeprezen producent die onder andere Nirvana's 'Nevermind' afleverde), Duke Erikson en Steve Marker. Wanneer de grillige zangeres Shirley Manson zich bij het drietal voegt, is Garbage compleet. Het titelloze debuut uit 1995 blijkt meer dan een aangename verrassing; de nog steeds fris klinkende schijf is tot de nok toe gevuld met solide nummers waarin een scala aan genres avontuurlijk aan elkaar gesmeed wordt. Van industrial rock, grunge en elektronica tot aan scheutjes triphop: Garbage schiet met ieder nummer raak.

Het succes van Garbage is voor een groot deel de verdienste van zangeres Shirley Manson, een bonafide rockchick die met een punky attitude en tomeloze inzet ook op het podium over de juiste papieren blijkt te beschikken. De groep heeft een lange adem en brengt de daarop volgende jaren nog een handvol commercieel en creatief succesvolle albums uit. Na 'Bleed Like Me' (2005) kondigt het viertal aan er echter voor onbepaalde tijd mee te stoppen.

Natuurlijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en al snel hergroepeert Garbage zich. In 2012 verschijnt 'Not Your Kind Of People', waarop het creatieve viertal bewijst nog steeds relevant te zijn. Inmiddels wordt er gewerkt aan nieuw materiaal, maar in 2015 neemt Garbage ook de tijd om terug te blikken op dat fenomenale album waarmee het in 1995 allemaal begon. De groep doet hiervoor een select aantal speciale shows waarbij het optreden in het vernieuwde 013 exclusief voor Nederland is.

Garbage - 20 Years Queer - A Celebration Of Their Debut Album
Woensdag 4 november 2015 | aanvang 19:45 | zaal open 19:00
Tickets € 35 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf vrijdag 27 maart om 09:00 uur


Nieuwsoverzicht