013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Nieuwe selectie Proud of the South bekend

Nieuwe selectie Proud of the South bekend

22 apr 2015

Proud of the South, het talentenprogramma van de zes grootste poppodia (013, Effenaar, Gebouw T, Groene Engel, Mezz en W2) en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC) heeft de nieuwe selectie van talenten rond. De tweede ronde van Proud Of The South bestaat uit zeven acts.

ZES, Nunki, Gifter, Fake Billy And The False Prophets, Aidan, Tamarin Desert en Grim Tim zijn door de programmeurs van de zes podia benoemd als nieuwe talenten van Brabant. Deze artiesten zijn het afgelopen jaar in positieve zin opgevallen in een lange lijst van kandidaten. Ze worden gekoppeld aan professionals uit de muziekwereld waar op maat wordt gekeken naar presentatie, de zakelijke aspecten, songwriting, marketing en carrièreplanning.

Op zondag 17 mei zullen de acts van de eerste en de tweede lichting in W2 Poppodium in Den Bosch een seminardag volgen, variërend van online promotie, het regelen van optredens tot de planning en taakverdeling binnen de band. Deze seminars zijn openbaar en kunnen ook door ander muzikaal talent uit Brabant worden bezocht. W2 gaat open om 13 uur, het programma start om 14 uur en duurt tot 18 uur.

Proud of the South wordt in 2015 mogelijk gemaakt door subsidies en bijdragen van de Impulsgelden van Provincie Noord-Brabant, Fonds voor Cultuurparticipatie, BNG Cultuurfonds, Stagelight, Bax-shop.nl, 013, Effenaar, Gebouw-T, Groene Engel, Mezz en W2 Poppodium.

Een kleine samenvatting van het eerste jaar Proud of the South is terug te zien in een korte film. Hierin vertellen de artiesten, de professionals en afgevaardigden van de podia en BKKC over het project. Bekijk de film hieronder.
Nieuwsoverzicht