013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Dub-soulcollectief Fat Freddy’s Drop exclusief naar 013

Dub-soulcollectief Fat Freddy’s Drop exclusief naar 013

30 apr 2015

Het zevenkoppige Nieuw-Zeelandse collectief Fat Freddy’s Drop komt op donderdag 3 december voor een exclusieve Nederlandse show naar de nieuwe grote zaal van 013 Poppodium in Tilburg. De band maakt een laid back mix van jazz, funk, soul, ska, reggae en elektronica. Dit najaar verschijnt er een nieuw studioalbum. Tickets kosten € 30,- (excl. servicekosten). De voorverkoop start op maandag 4 mei om 10:00 uur.

Fat Freddy’s Drop is in Nieuw-Zeeland de best verkopende artiest allertijden en één van de weinige succesvolle acts met Maori, Samoaanse en Pacifische roots. Het album ‘Based On A True Story’ werd maar liefst negen keer platina.

De band ontstond in 1999 in het Nieuw-Zeelandse Wellington. Oprichter DJ Fitchie, ook wel Mu, bracht de bandleden bij elkaar en is nog steeds de onbetwiste bandleider. De band brengt een bijzondere mix van muziekstijlen: van dub, reggae, soul, blues, jazz tot elektronica en techno-invloeden.

Fat Freddy’s Drop heeft een sterke live reputatie en tourde de hele wereld over met hun lome dubreggae, zwoele soul en opzwepende elektronica. In Nederland speelde de band onder andere op Mundial, North Sea Jazz, Pitch en Lowlands.

Dit najaar verschijnt het nieuwe studioalbum van Fat Freddy’s Drop, het is de opvolger van het in 2013 verschenen ‘Blackbird’. DJ Fitchie over dit nieuwe album: We’ve got half a terabyte of jamming and recording in the studio for a new album, and we’re looking forward to getting these songs on to the stage”.

Fat Freddy’s Drop
Donderdag 3 december 2015 | aanvang 19:45 | zaal open 19:00

Tickets €30,- (excl. servicekosten) | Grote Zaal | Voorverkoop start op maandag 4 mei om 10:00 uur via 013.nl

Nieuwsoverzicht