013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Katzenjammer in november naar 013

Katzenjammer in november naar 013

11 mei 2015

De Noorse folkpopband Katzenjammer komt op dinsdag 24 november naar 013. De vier vrouwen grossieren sinds jaar en dag in een pittig folky repertoire dat ook pop en rockinvloeden kent. Het derde album ‘Rockland’ is begin dit jaar verschenen. Tickets kosten €20 (excl. servicekosten) en gaan vanaf woensdag 13 mei om 11:00 uur in de voorverkoop

Een opmerkelijke verschijning in het Europese muzikale landschap. Zo kun je het Noorse Katzenjammer gerust noemen. Turid Jørgensen, Solveig Heilo, Marianne Sveen en Anne Marit Bergheim houden nogal van afwisseling namelijk. Niet alleen binnen het repertoire, maar ook binnen het instrumentarium. Met enige regelmaat wisselen de dames dan ook van instrument. Accordeon, ukelele of balalaika? Ze draaien er hun hand niet voor om. Het zorgt voor een aanstekelijke dynamiek in de muziek die nooit verveelt.

Debuut ‘Le Pop’ uit 2008 laat een bevlogen band horen die muzikaal alle kanten op stuitert. Knap genoeg boetseert het viertal uit al die invloeden ontzettend pakkende liedjes. Niet alleen thuisland Noorwegen gaat plat, ook de rest van Europa is zeer te spreken over de sprankelende ‘feestfolk’ van de dames. Opvolger ‘A Kiss Before You Go’ (2011) is weer een voltreffer. De schijf laat nog meer diverse invloeden horen (o.a. punk en new wave) en klinkt wederom fris en aanstekelijk.

Voor het maken van ‘Rockland’ hebben de vier vrouwen uitgebreid de tijd genomen. Een avontuurlijker en eigenzinniger album dat er naar schreeuwt om live vertolkt te worden is het resultaat. De fans worden gelukkig op hun wenken bediend; na een uitverkochte show in Paradiso en een openluchtconcert komende zomer in Bloemendaal, komt Katzenjammer dit najaar gewoon weer terug naar Nederland. In 013 gaan de dames ongetwijfeld zorgen voor een onvergetelijk feestje.

Katzenjammer
Dinsdag 24 november 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 20 (excl. servicekosten) | grote zaal | Voorverkoop vanaf woensdag 13 mei om 11:00 uur

Nieuwsoverzicht