013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Rocklegende Status Quo in november naar 013

Rocklegende Status Quo in november naar 013

12 mei 2015

De Britse rockgroep Status Quo komt in november terug naar Nederland. De legendarische band rond zanger/gitarist Francis Rossi en gitarist Rick Parfitt speelt op donderdag 26 november een exclusieve clubshow in de vernieuwde zaal van 013. Tickets kosten € 49 (excl. servicekosten) en gaan vanaf 16 mei om 10:00 uur in de voorverkoop.

Weinig rockbands kunnen terugkijken op zo’n ontzettend lange carrière en nog minder groepen op een loopbaan met zoveel succes. Status Quo, opgericht in de jaren zestig van de vorige eeuw, gaat dus al zes (!) decennia mee en heeft iedere hype overleefd. Ondanks dat de heren inmiddels respectabele leeftijden bereikt hebben, is een pensioen nog niet in zicht. Liveoptredens vlammen namelijk nog als vanouds en de gigantische zalen zijn doorgaans uitverkocht.

In eerste instantie tapt de groep uit een psychedelisch vaatje (wat in ‘Pictures Of Matchstick Men’ direct een tijdloze kraker oplevert), maar vanaf de jaren zeventig richten de heren zich op rechttoe, rechtaan rock met flinke boogie-invloeden. De hits volgen elkaar in rap tempo op; ‘Whatever You Want’, ‘Roll Over Lay Down’ en ‘Caroline’ zijn slechts een handvol voorbeelden van de tientallen hits die de groep in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten scoort.

De afgelopen jaren wisselde Status Quo hier en daar van bandlid, maar echt gestopt zijn ze al die tijd nooit. Met zanger/gitarist Francis Rossi en gitarist Rick Parfitt als kloppend hart, blijft de groep op het podium nog altijd ijzersterk. Ook in Nederland is de populariteit van Status Quo nog steeds ongekend wat resulteert in volle zalen. In november komen ze dan ook terug naar ons land om die tijdloze rockklassiekers exclusief in de vernieuwde zaal van 013 ten gehore te brengen.

Status Quo
Donderdag 26 november 2015 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30
Tickets € 49 (excl. servicekosten) | grote zaal | Voorverkoop vanaf 16 mei

Nieuwsoverzicht