013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht BLØF in december terug naar 013

BLØF in december terug naar 013

04 jun 2015

De Zeeuwse nederpopband BLØF komt komende winter terug naar 013 voor een optreden. De groep staat op vrijdag 11 december op het podium in Tilburg ter ondersteuning van het laatste album ‘In Het Midden Van Alles’. Tickets kosten €29,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 6 juni om 10:00 uur in de voorverkoop.

Met een imposante verzameling gevarieerde albums is BLØF misschien wel Nederlands meest interessante en populairste band. De charismatische groep rond zanger en gitarist Paskal Jakobsen gaat inmiddels 23 jaar mee, maar weet nog steeds niet van ophouden. Nog altijd zoeken de heren uit Zeeland de grenzen van de nederpop op en die avontuurlijke geest zorgt voor niet alleen mooie, maar ook altijd fris klinkende muziek die de ene na de andere hit voortbrengt.

De band breekt in 1998 door met het album ‘Helder’. Dat blijkt geen toevalstreffer: er volgen gouden & platina albums, diverse awards en vooral veel spannende muziek. BLØF groeit uit tot een waar nederpop-instituut. Voor ‘Umoja’ (2006) reist de band de wereld over om met diverse artiesten te musiceren en met de Amerikaanse groep Counting Crows wordt ook succesvol samengewerkt. ‘Alles Blijft Anders’ (2011) is dan weer een ouderwets rockalbum.

Het twintigjarig bestaan wordt in 2012 uitgebreid gevierd met onder andere een optreden in de Ziggo Dome. Na een periode van terugblikken, kijkt BLØF nu weer vooruit, zo blijkt op ‘In Het Midden Van Alles’ (2014). Met ondersteuning van producer JB Meijers en alleskunner Ken Stringfellow (Big Star, Posies, R.E.M.) klinkt BLØF dieper, gelaagder en urgenter dan ooit. Basgitarist Peter Slager: “We hebben zelf het gevoel dat we onze beste plaat nog moeten maken, al zijn we nu misschien wel heel dichtbij.”

BLØF                                   
Vrijdag 11 december 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 29,50 (excl. servicekosten) | Grote Zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 6 juni, 10:00 uur

Nieuwsoverzicht