013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Singer-songwriter Gavin James in december naar 013

Singer-songwriter Gavin James in december naar 013

08 jun 2015

De Ierse zanger Gavin James komt dit najaar terug naar Nederland voor enkele optredens. Dat maakte hij vanochtend bekend op 3FM in het radioprogramma van Giel Beelen. Op woensdagavond 2 december staat de populaire singer-songwriter, bekend van onder andere de succesvolle hitsingle ‘The Book Of Love’, op het podium in 013. De voorverkoop start aanstaande woensdag om 9:00 uur via 013.nl

Met zijn prachtige, intieme single ‘The Book Of Love’ (een cover van The Magnetic Fields) maakt twintiger Gavin James in Nederland direct een droomdebuut. Het nummer is afkomstig van zijn album ‘Live At Whelans’ waarop het ene na het andere mooie luisterliedje te bewonderen valt. Dat hij in Nederland behoorlijk in trek is, blijkt wel wanneer zijn show begin 2015 in Paradiso binnen luttele minuten uitverkoopt.

James groeit op in Ierland en krijgt de muziek al op jonge leeftijd mee. Op zijn achtste begint hij met gitaarspelen. De jonge Ier treedt veelvuldig op in Dublin en als snel valt hij daar met zijn bijzondere stem en prachtige liedjes op. Zijn thuisland weet hem al vlug op waarde te schatten. Hij treedt op met artiesten als Marina & The Diamonds, Kodaline en Beth Orton. James Blunt neemt hem mee als support tijdens diens Europese tournee.

Op Eurosonic Noorderslag wordt hij begin 2015 door de Europese pers ontdekt. Hij tekent bij Capitol Records en zijn single ‘The Book Of Love’ wordt hier een gigantische hit. Niet alleen voor Paradiso is de animo groot, ook De Oosterpoort kan het bordje ‘uitverkocht’ voor de deur hangen. Geheel verdiend staat James ook nog eens op Pinkpop. Dit najaar zoekt hij echter de intimiteit van de clubs weer op en 013 wordt daarbij niet overgeslagen.

Gavin James
Woensdag 2 december 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets €18 (excl. servicekosten) | Grote Zaal | Voorverkoop start 10 juni om 9:00 uur

Nieuwsoverzicht