013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Belle And Sebastian doet eerste Nederlandse clubshow in bijna 10 jaar

Belle And Sebastian doet eerste Nederlandse clubshow in bijna 10 jaar

17 jun 2015

De Schotse indiepophelden van Belle And Sebastian komen op zondag 29 november naar de vernieuwde grote zaal van 013 voor een zeldzame clubshow. Het wordt het eerste Nederlandse cluboptreden in bijna tien jaar! De bejubelde indieband rond Stuart Murdoch heeft net een spiksplinternieuw album uit getiteld ‘Girls In Peacetime Want To Dance’. Het concert wordt gepresenteerd door 3voor12. Tickets gaan op vrijdag 19 juni om 10:00 uur in de voorverkoop via 013.nl.

Midden jaren negentig ontstaat er een buzz in Glasgow als ‘Tigermilk’ (1996), het debuut van Belle And Sebastian verschijnt. De lieflijk klinkende mix van indiepop en folk is ontwapenend en ongekend pakkend. Alles lijkt te kloppen; niet alleen de muziek, maar ook het artwork en de wat mediaschuwe houding van de band. Al snel ontpopt Belle And Sebastian zich niet alleen tot lieverdje van de internationale pers, maar ook van een snel groeiende groep fijnproevers.

Inmiddels heeft Belle And Sebastian negen studioalbums gemaakt, maar de muziek van de groep rond songschrijver Stuart Murdoch heeft zich in die tijd altijd ontwikkeld. Ook op ‘Girls In Peacetime Want To Dance’ (2015) horen we weer een prachtige verzameling liedjes waarin dit keer de disco-invloeden niet van de lucht zijn. Nog steeds klinkt Belle And Sebastian fris en eclectisch en ondanks dat het inmiddels een gevestigde naam is, lijkt het alsof de Schotten een eigen unieke wereld hebben ontwikkeld waarin alles mogelijk is.

Liveoptredens van Belle And Sebastian zijn altijd bijzonder, maar helaas voor de Nederlandse fans ook vrij zeldzaam. Afgezien van enkele festivaloptredens is de band weinig in ons land te zien geweest. Het lange wachten wordt gelukkig beloond met het eerste cluboptreden op Nederlandse bodem in bijna tien jaar! Deze show, die gepresenteerd wordt door 3voor12, is ook meteen exclusief voor Nederland.

Het concert van Belle And Sebastian wordt georganiseerd door 013 en Mojo Concerts.

3voor12 presents: Belle And Sebastian
Zondag 29 november 2015 | aanvang 19:45 | zaal open 19:00
Tickets € 32,50 (excl. servicekosten) | Grote Zaal | Voorverkoop vanaf vrijdag 19 juni, 10:00 uur

Nieuwsoverzicht