013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Shockrocker Marilyn Manson in november naar 013

Shockrocker Marilyn Manson in november naar 013

10 jun 2015

De Amerikaanse shockrocker Marilyn Manson komt dit najaar naar 013. De controversiële ster staat op zondagavond 15 november met zijn band op het podium in Tilburg ter ondersteuning van zijn begin 2015 verschenen album ‘The Pale Emperor’. Tickets kosten €40 en gaan vanaf zaterdag 13 juni om 10:00 uur in de voorverkoop.

Marilyn Manson groeit in de jaren negentig uit tot de aartsvijand van alles wat conservatief is. Zijn nogal extravagante verschijning, z’n teksten en de spijkerharde muzikale mix van industrial, metal, rock en glam zijn voor de meeste fatsoensrakkers in de Verenigde Staten een brug of wat te ver. Het mondiale rockpubliek denkt daar echter heel anders over. De geruchtmakende rocker die de controverse nimmer schuwt, verkoopt dan ook wereldwijd miljoenen platen.

Manson moet het niet alleen hebben van zijn imago, zijn muziek is altijd scherp en verrassend. Albums als ‘Mechanical Animals’ (1998) en ‘The Golden Age Of Grotesque’ (2003) laten een creatieve zanger en band horen die de ruimte voor het experiment benutten. ‘The Pale Emperor’ (2015) klinkt wat toegankelijker dan eerder materiaal. Manson werkt hierop onder andere samen met filmcomponist Tyler Bates (300, Guardians Of The Galaxy). Een ruimtelijker, filmisch geluid is het gevolg.

Op de planken heeft de Amerikaanse shockrocker een reputatie hoog te houden, want zijn optredens zijn zowel muzikaal als visueel altijd dik in orde. En dat Manson anno 2015 nog steeds relevant is, blijkt wel uit het feit dat hij nog altijd met gemak volle zalen trekt. Zijn vorige show in 013 enkele jaren terug was dan ook ram uitverkocht. We zijn dan ook blij hem dit najaar in onze vernieuwde grote zaal terug te zien en verwachten minimaal net zo’n spetterende show als toen.

Marilyn Manson
Zondag 15 november 2015 | aanvang 20:30 | zaal open 19:00
Tickets € 40 (excl. servicekosten) | grote zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 13 juni, 10:00 uur

Nieuwsoverzicht