013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Cradle Of Filth in november exclusief te zien in 013

Cradle Of Filth in november exclusief te zien in 013

03 jul 2015

De extreme metalband Cradle Of Filth komt dit najaar naar 013 voor een exclusief optreden. De Britse groep staat op donderdag 26 november op het podium in Tilburg ter ere van het nieuwe album ‘Hammer Of The Witches’, dat deze zomer verschijnt. Tickets kosten €18,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 4 juli, 10 uur in de voorverkoop.

Cradle Of Filth is onmiskenbaar één van de belangrijkste Britse metalgroepen aller tijden. Het gezelschap rond de charismatische frontman Dani Filth start begin jaren negen als blackmetal band, maar voegt gaandeweg meer invloeden uit andere extreme genres toe. Dat steeds strakker klinkende geluid slaat aan. Het met horror- en gothicinvloeden doorweven imago van de groep zorgt er nog eens extra voor dat Cradle Of Filth zich behoorlijk in de kijker speelt.

De Britten zorgen voor flink wat beroering met hun merchandise. T-shirts met de tekst ‘Jesus is a cunt’ zijn geen uitzondering. Gelukkig is de muziek nergens ondergeschikt aan het imago. Integendeel, albums als ‘The Principle Of Evil Made Flesh’ (1994) en ‘Cruelty & The Beast’ (1998) blijken moderne klassiekers. Inmiddels heeft de groep een nieuw album afgerond. Op ‘Hammer Of The Witches’, het elfde studioalbum, klinkt Cradle Of Filth na bijna een kwart eeuw nog steeds vitaal, relevant en bovendien spijkerhard.

Cradle Of Filth heeft een ijzersterke livereputatie. De groep blinkt uit in strakke en enorm theatrale shows die niet alleen muzikaal, maar ook zeker visueel van een ontzettend hoog niveau zijn. Om ‘Hammer Of The Witches’ te ondersteunen gaat het gezelschap dan ook weer uitgebreid op tournee. De groep geeft dit keer slechts één show in Nederland en heeft daarvoor 013 als plaats van handeling gekozen.

Cradle Of Filth
+ supports
Donderdag 26 november 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 18,50 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 4 juli om 10:00 uur


Nieuwsoverzicht