013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 heropent haar deuren voor het beste publiek van Europa

013 heropent haar deuren voor het beste publiek van Europa

07 jul 2015

Na een grootscheepse verbouwing heropenen we in november officieel onze deuren. Ons poppodium herbergt dan een grote zaal voor maximaal 3.000 muziekliefhebbers (daarvoor 2.000) en een kleine zaal voor 700 bezoekers (daarvoor 325) en is daarmee de grootste popzaal in Nederland in het clubcircuit. Rondom de opening wordt een serie speciale concerten en activiteiten georganiseerd.

Wij staan al jaren bekend om onze enthousiaste bezoekers en goede sfeer. Om dit gegeven nog meer kracht bij te zetten, gaan we voor de heropening op zoek naar 'Het Beste Publiek van Europa'. Met een grootse campagne die deze zomer start roepen we alle muziekliefhebbers in Nederland op om te laten zien dat zij deze titel verdienen.

Het Beste Publiek van Europa

Veel poppodia kunnen bogen op een uitgebreide line up van bijzondere grotere en kleinere artiesten. Zo ook 013 als grootste zelf-programmerende popzaal van Nederland. Maar bijzonder aan onze zaal in vooral wat anders: de bezoekers zelf. Wij willen daarom de verbouwing van het pand en de verbreding van de programmering aangrijpen om ook het publiek de aandacht te geven die jullie verdienen.

In de komende maanden gaat 013 daarom op zoek naar Het Beste Publiek van Europa, zowel online als tijdens evenementen. De titel 'Beste Publiek van Europa' is uiteraard niet alleen een eretitel: het Beste Publiek krijgt onder meer toegang tot bijzondere concerten en evenementen en wordt onderdeel van de nieuwe 013-campagne. Meer informatie volgt snel!

013 Openingsweken

In de weken rondom de officiële opening worden verschillende activiteiten en uiteraard concerten georganiseerd. De officiële opening van het verbouwde 013 vindt plaats op vrijdag 13 november, met onder meer een optreden van de Nederlandse wereldster Caro Emerald die dit jaar slechts drie clubshows in Nederland zal geven. 

Vanaf oktober zijn in de nieuwe zalen al concerten te bezoeken, waaronder: 
11 oktober - Gregory Porter
16 oktober - Kamelot (excl. NL)
18 oktober - Riverside
25 oktober -  Slayer + Anthrax (excl. NL)
31 oktober - De Dijk
4 november - Garbage - 20 Years Queer (excl. NL)

En daarna o.a. deze shows
15 november - Marilyn Manson (excl. NL)
16 november - Alabama Shakes
17 november - Judas Priest (excl. NL)
24 november - Katzenjammer
26 november - Status Quo (excl. NL)
26 november - Cradle Of Filth (excl. NL)
28 november - Cock Sparrer (excl. Benelux)
29 november - Belle and Sebastian (excl. NL)
29 november - Fish (uitverkocht)

Meer informatie over de 013 openingsweken volgt in de komende maanden. 

Nieuwsoverzicht