013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Prog-grootmeester Steven Wilson in februari naar 013

Prog-grootmeester Steven Wilson in februari naar 013

13 jul 2015

Prog-grootmeester en frontman van Porcupine Tree, Steven Wilson staat op woensdag 3 februari 2016 op de planken van 013. Het concert, wat aangekondigd wordt als An Evening With: Steven Wilson, is onderdeel van de ‘Hand. Cannot. Erase. Tour’, vernoemd naar zijn laatste album. Tickets kosten € 35 (excl. servicekosten) en gaan vanaf donderdag 16 juli om 10:00 uur in de voorverkoop.

Steven Wilson een bezige bij noemen is een understatement. Met zijn uiterst succesvolle band Porcupine Tree bracht hij maar liefst 14 langspelers en 9 live-albums (waarvan 1 opgenomen in 013) uit. Daarnaast bracht hij ook nog platen uit met zijn projecten No-Man, Incredible Expanding Mindfuck, Bass Communion, Blackfield en Storm Corrosion. En of dat nog niet genoeg is, kwam hij ook nog met vier soloplaten op de proppen.

Dit solowerk sloeg in Nederland steeds beter aan. Het onvoorspelbare ‘Insurgentes’ (2008) was misschien nog wat te experimenteel, maar daarna ging het snel met ‘Grace For Drowning (2011) en ‘The Raven That Refused To Sing (And Other Stories)’ (2013, 33 plaats in de albumhitlijsten). In 2015 kwam zijn laatste werk ‘Hand. Cannot. Erase.’ uit. En dit album sloeg in als een bom: The Guardian, Written In Music, Lust For Life en Progwereld geven het album de maximale score.

Wilson’s laatste worp haalde de 2e plaats in de Nederlandse albumhitlijsten; iets wat hem zelfs met Porcupine Tree niet gelukt is. ‘Hand. Cannot. Erase.’ is, kortom, een nieuw hoogtepunt in de rijke discografie van Steven Wilson. Na meer dan 30 albums met verschillende projecten, nog eens boven jezelf uitsteken. Dat doen niet veel artiesten hem na.

An Evening With: Steven Wilson                                                 
Woensdag 03 februari 2016 | aanvang 20:30 | zaal open 19:00
Tickets € 35 (excl. servicekosten) | grote zaal | Voorverkoop vanaf donderdag 16 juli 10:00 uur


Nieuwsoverzicht