013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Thunder in november voor exclusieve clubshow naar 013

Thunder in november voor exclusieve clubshow naar 013

18 aug 2015

De Britse rockgroep Thunder komt dit najaar terug naar Nederland voor een exclusieve clubshow. De band staat op zondag 15 november op het podium in 013 waar naast materiaal van het nieuwe album ‘Wonder Days’ natuurlijk ook veel oude krakers de revue gaan passeren. Tickets kosten € 29 (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 21 augustus in de voorverkoop.

Thunder draait om zanger Danny Bowes en gitarist Luke Morley, die al sinds de jaren zeventig samen spelen in diverse bands. Met Thunder is het helemaal raak. Het ijzersterke debuut ‘Back Street Symphony’ (1990) zet de sympathieke Britten direct op de muzikale kaart. Stevige bluesrock en ballads wisselen elkaar hierop af. De band wordt direct vergeleken met grote namen als Bad Company, Thin Lizzy en zelfs Led Zeppelin.

Het commerciële succes volgt voornamelijk in Groot-Brittannië en Japan, maar ook in de rest van de wereld wordt Thunder door liefhebbers van de betere rockmuziek op handen gedragen. De heren zijn gedurende de jaren negentig consistent wat betreft kwaliteit; ‘Laughing On Judgement Day’ (1992) en ‘The Thrill Of It All’ (1997) bijvoorbeeld zijn zeer sterke platen. Toch besluiten de heren rond de eeuwwisseling om er mee te stoppen.  

De afgelopen jaren heeft Thunder de draad gelukkig weer opgepakt. Dat resulteerde in uitstekende albums waaronder het dit jaar verschenen ‘Wonder Days’. Muzieksite Fileunder.nl: “Zoals altijd schudden ze rockanthems uit hun mouw alsof het niets is.” Daarvan is geen woord gelogen. En met zoveel jaren aan ervaring op de teller weet je dat Thunder op het podium ook nog steeds staat als een onverwoestbaar huis.

Thunder
Zondag 15 november 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 29 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf vrijdag 21 augustus


Nieuwsoverzicht