013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Belgische indieband Balthazar naar 013

Belgische indieband Balthazar naar 013

20 aug 2015

Voor één van de spannendste indiebands van het moment hoeft men niet ver te zoeken. Het Belgische Balthazar heeft namelijk drie ijzersterke albums op hun naam staan. Met een heel eigen geluid groeit de band steeds verder door. Zo stonden ze dit jaar nog op het hoofdpodium van Best Kept Secret en lieten ze een ijzersterke indruk achter. Op vrijdag 30 oktober staat Balthazar in 013. Tickets kosten €17,50 (exclusief servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 22 augustus in de voorverkoop. 

Balthazar werkt sinds debuutplaat ‘Applause’ (2010) heel minutieus aan een perfect uitgebalanceerde sound. Op het eerste gehoor klinkt Balthazar kaal, lijzig, misschien zelfs verveeld, maar elke luisterbeurt ontdekt de toehoorder weer iets nieuws. Een atypische maatsoort bijvoorbeeld, een verstopt gitaarloopje of een melodie van violiste Patricia Vanneste. Het album belande, terecht, in Nederland en België hoog in verschillende jaarlijsten.

Opvolger ‘Rats’ (2012) werd even positief ontvangen en kreeg ook buiten de Benelux voet aan de grond. Zo noemde de prestigieuze Franse krant Libération het album één van de beste van dat jaar. En ook Duitsland ging om voor de fijnzinnige groep uit Gent. In 2015 zag de laatste worp ‘Thin Walls’ het levenslicht. De plaat werd geproduceerd door niemand dan Bill Hillier (Blur, Depeche Mode).

Hoe sterk de Belgen op plaat dan ook mogen zijn, live is de band misschien wel nóg indrukwekkender. Zo zagen zowel 3voor12 (“Balthazar wéér belachelijk goed”) als OOR (“Alle strandgasten heffen het glas op een machtig optreden.”) op Best Kept Secret een ijzersterk optreden. Zonder echte hits, is Balthazar langzaamaan een hele grote band aan het worden. Op vrijdag 30 oktober zullen ze dat ook in 013 laten zien.

Balthazar                                           
Vrijdag 30 oktober | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 17,50 (excl. servicekosten) | Voorverkoop vanaf zaterdag 22 augustus, 10:00 uur


Nieuwsoverzicht