013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht De Jeugd Van Tegenwoordig naar 013

De Jeugd Van Tegenwoordig naar 013

24 aug 2015

Ze bestaan dit jaar 10 jaar en dat vieren ze met een nieuwe clubtour en nieuw album: De Jeugd Van Tegenwoordig! De uitermate populaire hiphopgroep staat op vrijdag 20 november in 013. Tickets kosten €22,50 (exclusief servicekosten) en zijn per direct in de voorverkoop gegaan. 

Toen ‘Watskeburt?!’ uit kwam, werd er door velen gedacht dat Nederland met een nieuwe one-day-fly te maken had. Wat kwajongens die met verzonnen woorden plotseling een hit krijgen. Niets blijkt minder waar. Tien jaar later bestaat De Jeugd Van Tegenwoordig nog steeds. En de grenzen van de hiphop zijn ze al lang en breed overstegen; De J van T is een cultureel fenomeen geworden. Ga maar na: Nederlandse studies over hun teksten, romans, een documentaire, een eigen soap, een notering in de Top 2000 en ontelbaar veel awards en prijzen, waaronder de Popprijs.

Hoewel de combinatie van discobeats van Bas Bron met de vaak vreemde raps van Vjèze Fur, Faberyayo en Willie Wartaal al die jaren hetzelfde is gebleven, is er geen enkele act die klinkt als De Jeugd. Het feit dat De Jeugd een eigen taal lijkt te hanteren is hier mede debet aan. Na 10 jaar is de groep nog steeds mateloos populair, zo bleek ook op Pinkpop en Lowlands dit jaar. Op beide festivals stonden ze op het hoofdpodium. Dit jaar komen de ‘gekke boys’ met een nieuw album en dit brengt ze op vrijdag 20 november naar 013. De voorverkoop is per direct gestart.

De Jeugd Van Tegenwoordig                                       
Vrijdag 20 november | aanvang 20:30 | zaal open 19:30
Tickets € 22,50 (excl. servicekosten) | Voorverkoop is per direct gestart


Nieuwsoverzicht