013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Bring Me The Horizon voor exclusieve show naar 013

Bring Me The Horizon voor exclusieve show naar 013

31 aug 2015

Liefhebbers van het betere beukwerk kunnen zich klaarmaken voor een exclusief optreden van het Britse Bring Me The Horizon. Deze voormalig deathcore-machine uit Sheffield komt op zaterdag 21 november exclusief naar 013 om het nieuwe album ‘That’s The Spirit’ te promoten. Als supports komen PVRIS en Beartooth mee. Tickets kosten €25 (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 4 september in de voorverkoop.

Met een ongenadige mix van hardcore, deathcore en een flinke scheut elektronica ontaarde ieder optreden van deze Britten in een slagveld vol windmills en circle pits. Bring Me The Horizon werd niet alleen de hardste, maar ook een van de meest populaire deathcore bands op de planeet, met uitverkochte zalen en overvolle festivaltenten over de hele wereld.

Maar Bring Me The Horizon is nooit echt voor één gat te vangen geweest. Leg de brute debuutplaat ‘Count Your Blessings’ (2006) maar eens naast het epische ‘Sempiternal’ (2013). Het is een verschil tussen dag en nacht. In september verschijnt ‘That’s The Spirit’, het nieuwe en vijfde studioalbum van de groep. Als we de eerste voorproefjes ‘Throne’, ‘Happy Song’ en ‘True Friends’ mogen geloven gaat de evolutie verder: Minder deathcore, meer rock en meer electronica. Bring Me The Horizon heeft zodoende een eigen niche gecreëerd.

Bring Me The Horizon doet 013 aan voor een exclusieve show en neemt zoals gebruikelijk goede supports mee die voor een afwisselende avond gaan zorgen. Het Amerikaanse Beartooth maakt momenteel flink naam met debuutalbum ‘Disgusting’ (2014) waarop stevige metalcore gecombineerd wordt met melodieuze punkrock. PVRIS komt ook uit de Verenigde Staten, maar maakt gevarieerde en pakkende alternatieve rock met sterke vocalen van zangeres/gitariste Lyndsey Gunnulfsen.

Bring Me The Horizon
+ PVRIS + Beartooth
Zaterdag 21 november 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 25 (excl. servicekosten) | grote zaal | Voorverkoop vanaf vrijdag 4 september

Nieuwsoverzicht