013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Kenny B sluit grootschalige tour af in thuisstad Tilburg

Kenny B sluit grootschalige tour af in thuisstad Tilburg

10 sep 2015

De uit Suriname afkomstige reggae zanger Kenny B sluit zijn festival- en clubtour af in 013 Poppodium op vrijdag 18 december. Het is een thuiswedstrijd voor de zanger die eerder dit jaar zijn eerste Nederlandstalige album uitbracht op het Top-Notch label. Tickets kosten €17,50 (excl. Servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 10.00 in de verkoop via 013.nl

Kenny B zingt al vanaf zijn achtste. Een tijd voerde hij de band 'Fransisco' aan en maakte hij muziek in de toneelgroep van het Surinaamse leger, 'Mofo'. Op zijn 28e kwam Kenny B naar Nederland. Maar zijn succesvolle carrière zorgde ervoor dat hij regelmatig in het buitenland en nog veel vaker in Suriname te vinden was. Toch mag Kenny een muzikale laatbloeier genoemd worden. Pas sinds 2006 heeft de muziek zijn volledige aandacht. Het ging gelijk als een speer en twee van zijn albums werden overzees zelfs tot het beste van dat jaar gekroond. "Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten", aldus Kenny B. "De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden. Leent het Nederlands zich wel voor reggae? Kom je in het Engels niet beter weg met bepaalde woorden en uitdrukkingen?"

Labelmanager Kees de Koning gaf de doorslag voor zijn eerste Nederlandstalige album ‘Kenny B’ dat in 2015 uitkwam met groot succes. Singles als ‘Parijs’ en ‘Als Je Gaat’ staan inmiddels in het geheugen gegrift van de Nederlandse radio luisteraar. 2015 is het jaar van Kenny B en hij sluit dit jaar af in stijl op vrijdag 18 december in 013 Poppodium. 

Nieuwsoverzicht