013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Deathmetal gigant Amon Amarth voor zeer exclusieve show naar Hall of Fame in Tilburg

Deathmetal gigant Amon Amarth voor zeer exclusieve show naar Hall of Fame in Tilburg

25 jan 2016

De wereldwijde vermaarde viking- en deathmetalband Amon Amarth komt met een wel héél exclusieve show naar Tilburg. De band die eind 2013 nog op eigen kracht de grote zaal van 013 uitverkocht, doet ter promotie van het nieuwe album ‘Jomsviking’ slechts vier shows. Deze vinden plaats in Londen, Parijs, Berlijn en Tilburg. Maar dat is niet alles. De band wil graag in bijzonder intieme zaaltjes staan, waar de band normaliter niet speelt. Daarom staan ze op donderdag 24 maart niet in de Main of Jupiler Zaal van 013, maar in de nog wat kleinere cultuurfabriek Hall Of Fame in Tilburg! Tickets zijn per direct in de voorverkoop gegaan via 013.nl en ticketmaster.nl.

Het Zweedse Amon Amarth is een absolute uitblinker in de melodieuze deathmetal. De beukende Vikingen hebben tot nu toe negen langspelers gemaakt en die zijn allemaal van topniveau. De bombastische metal met diepe grunts en strakke riffs kenmerkt zich door teksten die handelen over de Noorse mythologie. Eind 2013 stond de deathmetal grootheid nog in de grote zaal van 013, die ze toen met gemak uitverkochten. Dat de legendarische band Carcass als special guest mee kwam, onderstreept nog maar eens hoe groot Amon Amarth vandaag de dag is.

Des te bijzonderder is de show die 013 vandaag bekend maakt: de Zweedse band doet ter promotie van het nieuwe album ‘Jomsviking’ slechts vier exclusieve release shows in de wereld. In London, in Berlijn, in Parijs… en in Tilburg. En dan niet in de grote zaal van 013, maar in een kleinere venue: Cultuurfabriek Hall of Fame in Tilburg. Het zaaltje, wat tegen het station van Tilburg ligt, heeft slechts een capaciteit van 250 plaatsen. Dat betekent geenszins dat de ticketprijs daarmee opgedreven wordt; tickets á €25 (excl. servicekosten) zijn per direct in de voorverkoop en zullen vast en zeker in een vloek en een zucht uitverkocht zijn. Een uniek kans om een band van dit kaliber in zo’n zaaltje te zien!

Amon Amarth
Exclusieve ‘Jomsviking’ release party in Hall of Fame Tilburg
Donderdag 24 maart 2016 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 25 (excl. service- en transactiekosten) | Hall of Fame | Voorverkoop per direct gestart.


Nieuwsoverzicht