013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht De zeven GAANDE geboden

De zeven GAANDE geboden

03 feb 2016

Ooit een 'cookje' willen wagen in je krokodillenkostuum of zo hard willen dabben dat je feestneus er afvliegt? GAANDE got you covered, want deze vrijdag doen ze een heuse Carnavalseditie in 013 geen saaie hoempapa muziek maar toffe beats. Om te zien of de DJ's er net zoveel zin in hebben legden wij Rob Zwart van Girlslovedjs en Paquito Moniz de 7 GAANDE geboden voor: 

1. Gij zult Carnaval vieren, wind of geen wind

Paquito: Oeh, moet eerlijk zeggen dat ik normaliterniet zo'n Carnavaller ben, maar vroeger was ik op plekken te vinden als 't Riddershof in TilburgNoord of de Wetering in Loon op Zand. Tijd dus om oude tijden te herbeleven wat mij betreft. Polonaise, kusjeskring, heel veel alcohol, hossen & sneeuwwitjes. Rob: Ben niet persee een carnavaller in hart en nieren, ik kom zelf uit 'De Grote Stad' dus heb het vroeger niet met de paplepel ingegoten gekregen, maar ik moet toegeven dat ik niet niet vies ben van een polonaise, of een feestje, of verkleden!

2. Gij zult Carnavalspoku's meezingen

Rob: Haha lastig, ik kan me herinneren dat mn zus vroeger een carnavals CD had die ik af en toe leende. ‘De Bitterballen – Jeuk aan m’n lel’ is mij daarvan het meest bijgebleven. Goede songtekst ook!

Paquito: Funana - So Cu Pe ga ik echt lekker op. Het is niet echt een carnavalsnummer, maar het past wel goed in dat straatje. Lekker tropisch niet dan?

3. Gij zult verkleed komen, of ge komt niet

Rob: Oh shit ja! Ik moet nog een outfit scoren... Thanks voor de reminder.

Paquito: Sowiesokom ik verkleed... Maar als wat? Dat is nog een mysterie.  

4. Gij zult tunes pompen en er zal doorgezakt worden. 

Paquito: Oh jazeker, Fibs ft. Alexx - Winen (Prod. by Jespy)

gaat daar voor zorgen! 

Rob: Oei ja! Sowieso m’n eigen werk natuurlijk ;). Maar misschien ga ik wel even langs m’n ouders om de bovengenoemde cd van De Bitterballen te zoeken hoor... Het is een poku, echt!

5. Als het GAANDE is dan zult gij het delen

Paquito: Jazeker ik deel dat soort dingen man. Zo ga ik momenteel GAANDE op een Saoto soep. Die kan er bij mij altijd in, zo niet, neem ik een broodje bakkeljauw of een broodje dynamite, geen stress.

Rob: Tilburg is GAANDE natuurlijk! Ik ben helemaal pumped voor vrijdag. 

6. Als gij een gig doet, zal deze GAANDE zijn

Rob: Lastig, het kan iedere keer GAANDE zijn inderdaad, maar dan op een andere manier.. maar mijn set b2b met FeestDJRuud afgelopen zondag bij Bungalup staat nog goed op m’n netvlies gedrukt.

Paquito: Mijn djdebuut / eerste officiële gig bij de tweede editie van GAANDE in Studio was al een dingetje hoor. Ik kan meherinneren dat ik super nerveus was, maar al met al was het een dope set en decrowd ging lekker. #Fergie - Glamorous


7. Gij zult GAANDE gaan 

Rob: Twijfelen is voor mietjes ja! Ik zie jullie vrijdag!

Paquito: Zijn er nog twijfels of het GAANDE gaat zijn dan? Is er überhaupt ooit een Carnavalsfeest geweest met eenknallende line-up als deze? 

Breng jezelf! 

Nieuwsoverzicht