013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Dustin van Rhienen nieuwe Operationeel Directeur 013

Dustin van Rhienen nieuwe Operationeel Directeur 013

14 jun 2016

Dustin van Rhienen (35) zal per 1 september starten als Operationeel directeur van 013. Van Rhienen maakt de overstap van het Venlose Poppodium Grenswerk, waar hij bijna 3 jaar directeur is geweest.

‘Vanaf mijn eerste dag bij Grenswerk heb ik me bevoorrecht gevoeld om in mijn eigen geboortestad te mogen werken in een prachtig nieuw poppodium en zo kon bouwen aan een stevig fundament voor de toekomst. Ondanks dat ik bij Grenswerk nog genoeg uitdagingen had was dit de beroemde trein die voorbij kwam en die ik niet kon laten gaan’, aldus van Rhienen.

‘Ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van een groeiende 013 organisatie. Het is natuurlijk een droom om te mogen werken in de top van de Nederlandse Popscene. Nu de verbouwing achter de rug is ligt er een enorme uitdaging om ook met de organisatie mee te groeien tot het niveau dat hoort bij een dergelijk grote zaal’.

Het Tilburgse Poppodium maakt inmiddels een immense groeidoor na de grootse verbouwing in 2015. Zo is het bezoekersaantal gestegen met60%. Een bijzondere prestatie die de ambitie om op topniveau te opererenconstant voedt. Mede dankzij de groei is er een forse uitbreiding van het teamingezet; zo staan er momenteel 7 vacatures uit. Bij deze uitbreiding hoort ookversterking op het managementvlak, waardoor er gekozen is voor een operationeeldirecteur.

Directeur Frens Frijns is dan ook zeer verheugd met de komst van Dustin van Rhienen naar 013. ‘We hebben de ontwikkelingen van Dustin bij Grenswerk met interesse gevolgd en ik ben er van overtuigd dat hij onze operatie en hospitality naar een hoger niveau kan tillen’.     

Dustin van Rhienen heeft inmiddels ruime ervaring in de culturele sector en weet zich daarin te onderscheiden door zijn hospitality achtergrond. Nadat hij is opgegroeid in de horeca studeerde hij International Management aan de Universiteit van Maastricht. Hij was vervolgens van 2004-2009 oprichter en voorzitter van het FreeFunk Festival, een gratis meerdaags dance festival. Van 2006-2013 was hij eigenaar van Café Restaurant Central, een groot grandcafé in Venlo, en uiteindelijk ging hij in 2014 aan de slag als directeur van het nieuwe Poppodium Grenswerk. 

Nieuwsoverzicht