013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Gemist of nog een keer zien? Deze Lowlands en Pukkelpop acts staan binnenkort in 013

Gemist of nog een keer zien? Deze Lowlands en Pukkelpop acts staan binnenkort in 013

22 aug 2016

Biffy Clyro (Lowlands vrijdag, Pukkelpop donderdag) - woensdag 9 november in 013

Als er een act indruk maakte afgelopen weekend, was het Biffy Clyro wel. 3voor12 schreef: “'Wij Nederlanders' hebben die rock liever hapklaar en zonder randjes (vult u zelf die namen even in? Dank u). Gelukkig hebben we aan de Schotten dan nog een gretige subheadliner, die graag een extra tandje en randje bijzet.” Volgens Never Mind The Hype legt Biffy de lat al meteen hoog en OOR stelt vast dat “Biffy Clyro speelt met bezieling, lekker hard en de opwinding spat van het podium af.” Bekijk hier de live opname op Lowlands: 


STUFF. (Lowlands vrijdag) - zaterdag 22 oktober in 013

Deze Belgische postjazz-groep STUFF. (foto hierboven) is niet in een hokje te stoppen. 3voor12 probeerde het wel: jazzfusionhiphopprogrock. “Het is al snel duidelijk waar het brein van de band zich bevindt, rechts achter de drums. Verder zien we een zinderende toetsenist die het hele bord bespeeld, een dj die op het goede moment de juiste klanken inmixt, een bassist met de juiste groove en dan hebben we het nog niet gehad over de EWI-bespeler.” OOR: “Spannender dan dit gaat het niet worden.”

John Coffey (Lowlands vrijdag) - vrijdag 23 september afscheidsshow in 013

Dit zagen we natuurlijk al van verre aankomen. John Coffey was een absoluut hoogtepunt afgelopen weekend. Ze haalde de top 5 van 3voor12, Never Mind The Hype ziet een band die vanaf minuut 1 op volle sterkte is en ze hadden zelfs de grootste circlepit ooit. Gelukkig hebben we de beelden nog:Woodie Smalls (Lowlands zaterdag, Pukkelpop Vrijdag) - woensdag 24 augustus in 013

Woensdag als support van NAS, maar eerst deed Woodie nog even Lowlands en Pukkelpop aan. Volgens OOR stond hij op Pukkelpop veel te vroeg geprogrammeerd, maar ze zagen “de potentie om over een jaar op prime time geprogrammeerd te worden.”. Studio Brussel ging met Woodie Smalls even de eettentjes af:


Lukas Graham (Pukkelpop vrijdag) - zaterdag 11 maart in 013

De Staat niet op de Main Stage van Pukkelpop? Dat komt door het gigantische succes van Lukas Graham. Volgend jaar staat de Deense hitmachine in 013, maar eerst dus op de Main Stage van Pukkelpop: “Het bandje van Graham (toetsen/bas/drums en blazers) speelt groovy en de pakkende hits 7 Years en Mama Said worden massaal meegezongen.” Studio Brussel interviewde de mannen:TaxiWars (Pukkelpop zaterdag) - dinsdag 1 november in 013

Volgens Humo kreeg Tom Barman’s jazzgroep een rumoerige tent voor zich die ze tóch meekregen: “Maar wat doet Tom Barman - lezer van mijner en veler gedachten - als hij opnieuw opkomt? Hij richt zich tot de Wablief?! met: ‘Pukkelpop, u bent zeer woelig, Het zijn hier geen laptops op het podium, hé. Het is gevoelige muziek.’. Van daar af wordt alles beter.” Lees de complete recensie hier.

Van deze bands zijn nog geen recensies of video’s, maar wél binnenkort alsnog in 013 te zien:

Opeth (Pukkelpop vrijdag) - vrijdag 18 november in 013
Blues Pills (Pukkelpop donderdag) -zondag 13 november in 013
Palms Trax (Lowlands zondag, Pukkelpop donderdag) - zaterdag 8 oktober in 013
Wantigga (Pukkelpop donderdag) - zaterdag 15 oktober in 013

Nieuwsoverzicht