013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Nieuwe lichting Proud Of The South bekend; kick-off in Mezz

Nieuwe lichting Proud Of The South bekend; kick-off in Mezz

30 aug 2016

ZooN, Here Be Dragons, Mercy John, Contra Contra, Lost/CTRL en Rosemary & Garlic behoren tot de nieuwe lichting van Proud Of The South, het talentontwikkelingsprogramma van de zes grote Brabantse podia. De kick-off van het project is op zondag 25 september in poppodium Mezz in Breda.

Tijdens de kick-off maken de zes nieuwe bands en de podia kennis met elkaar en zijn er bands van de vorige lichtingen aanwezig om hun kennis te delen over het traject. Er zijn een aantal presentaties en gesprekken, o.a. een keynote speaker uit het werkveld die de bands goede tips kan geven.

De kick-off is voor bands die deelnemen aan het traject, maar ook overige geïnteresseerden en bands die de volgende ronde mee willen doen aan Proud Of The South zijn welkom.

Deelnemers

ZooN komt uit Oss en bestaat uit ex-leden van The Devil's Blood, The Gathering en Astrosoniq. De band maakt melancholische, donkere en intense muziek met een 60’s psychedelica twist. Uit Tilburg komt Here Be Dragons, de band maakt breed uitwaaiende post-rock, zonder in ellenlange nummers te vervallen. John Mercy vindt zijn inspiratie in Nashville en maakt Americana met rootsinvloeden.

ContraContra is een stomende, bonkende, krassende en grommende beukmachine waar Motorpsycho in een openbaar gevecht met Simon Vinkenoog is verzeild. De band Lost/CTRL uit Eindhoventimmert fanatiek aan de weg met hun zelfbedachte genre NU-WAVE. Rosemary & Garlic maakt mooie indiefolk.

Talentontwikkeling

Proud Of The South is een gezamenlijk project van de zes grote Brabantse podia 013, Effenaar, Gebouw-T, Groene Engel, Mezz en W2 Poppodium en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC). Dit talentenprogramma biedt jaarlijks Brabantse artiesten een coachings- en leertraject om hen zodoende een flinke duw in de rug te geven om een volgende stap in hun carrière kunnen zetten. Eerdere deelnemers zijn o.a. Iris Penning, Jeroen Kant, Flip Noorman, Tamarin Desert en Aidan.

Zondag 25 september
Mezz, Keizerstraat 101, 4811 HL Breda
Zaal open 12.30 uur / aanvang 13.00 uur / toegang gratis


Nieuwsoverzicht