013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Vijf foute dansjes die op Zer00s Heroes gewoon kunnen.

Vijf foute dansjes die op Zer00s Heroes gewoon kunnen.

06 sep 2015

Op zaterdag 22 oktober kun je in de Jupiler Zaal van 013 genieten van de beste muziek van 2000 tot 2009. Van 50 cent tot Pink, van Avril Lavigne tot Justin Timberlake. Meezingen gegarandeerd, maar de Zer00s leverde ook wat foute dansjes op…We zetten er vijf op een rijtje, zodat je alvast kunt oefenen. 

In willekeurige volgorde:

1. ‘Crank That’ Dance | Soulja Boy (2007)

Als je op een willekeurige avond café de Boekanier binnenloopt, heb je kans dat je ‘m ineens hoort: Soulja Boy - Crank That. Met 248,034,833 Youtube views is het onmiskenbaar een van de bekendste dansjes uit de zer00s. Sterker nog, in 2009 eindigde Soulja’s ‘Crank That’ op een keurige 23e plaats in the Billboard Hot 100 Songs of the Decade. Niet gek voor de destijds 17-jarige rapper uit Chicago. Geen enkele track na ‘Crank That’ pakte echter nog hetzelfde succes en de laatste jaren pakte meneer Tell ‘Em meer clicks met schandalen dan met songs. 

2. Jumpen | Patrick Jumpen (2007)

Het is niet helemaal duidelijk wie kwam met het verschrikkelijke dansfenomeen ‘Jumpen’. Partyflock staat vol met topics die deze vraag proberen te beantwoorden. Het meest waarschijnlijke is dat het ergens in België is ontstaan, maar wij geven de eer liever aan de man die het ‘Jumpen’ naar een next level bracht: Patrick Pereira, aka Patrick Jumpen. Hoewel Patrick tegenwoordig het woord van God verkondigt, pakte hij in 2007 nog gewoon tientallen miljoenen views met Jump tutorials. 2007 mensen, besef de swag. 

3. Ketchup Dance | Las Ketchup (2002)

De meiden van Las Ketchup kunnen nog ieder jaar royaal op vakantie van hun grootste - en tevens enige - megahit: The Ketchup Song. De groep brengt al jaren geen nieuwe muziek meer uit, maar toert nog wel altijd rond in Spanje om The Ketchup Song (aka de Macarena van de Zer00s) met bijbehorende dans live te spelen. In 2006 deden de meiden overigens nog wel mee met het Eurovisie Songfestival, maar ook dat werd geen onverdeeld succes: een 21e plaats met slechts 18 magere puntjes was het resultaat. Boze tongen beweren overigens wel dat het refrein ‘gejat’ is van The Sugarhill Gang met de classic "Rapper's Delight”. Vetrouw dus niemand die anno 2016 nog altijd The Ketchup Song dans kan.

4. Cha Cha slide | Mr C The Slide Man (2000)

Het oudste dansje uit de lijst, is misschien nog wel het tofst. Als pakweg een Bokoesam ‘m vandaag zou gooien, zou het easy een miljoen views pakken. Menig bruiloft is dan ook los gekomen met de Cha Cha slide. Bovendien kun je het dansje ook doen terwijl je ‘hoelahoept’. Als je schattig bent en het staat op camera levert je dat ook nog precies 726,873 Youtube views op. 

5. Dragostea Din Tei | O-Zone (2004)

Tot slot: als je aan een willekeurige voorbijganger vraagt wie ook al weer die drie foute metroboys waren in die clip op een vliegtuigvleugel, is de kans groot dat ze weten what’s up. Als je goed kijkt naar de clip van O-Zone - Dragostea Din Tei, zie je dat er écht wel nagedacht is over de dansmoves. In principe is het heel simpel: je strekt je armen en je doet alsof je aan het verdrinken bent. Of vliegt. Mocht O-Zone nou onverhoopt worden gedraaid 22 oktober, kijk dan eerst opzij. 

Zer00's Heroes neemt je mee naar de beginjaren van het millennium toen het internet nog traag was en alle cool kids een Nokia 3310 en MSN hadden. Toen zowel Beyoncé en Pharell als Arctic Monkeys en Franz Ferdinand op je televisiescherm verschenen tijdens je dagelijkse TMF-chatmomentje. Of het nu pop en indie, of dance en early urban is, de deejays van Zer00’s Heroes draaien alle hits van de jaren nul overdwars aan elkaar tot één dampende dansavond: http://www.013.nl/programma/4311/zer00-s-heroes-2

Nulnuldertien is het nachtprogramma van 013 Poppodium.

Hou facebook.com/nul013 & nul013 op Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van de nachtprogrammering. 

Vijf foute dansjes die op Zer00s Heroes gewoon kunnen.
Nieuwsoverzicht