013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 genomineerd voor vier IJzeren Podiumdieren

013 genomineerd voor vier IJzeren Podiumdieren

22 nov 2016

013 Poppodium is dit jaar in vier categorieën van de IJzeren Podiumdieren genomineerd. 013 is genomineerd in de categorieën: ‘Beste Podium’, ‘Beste Programmeur’ (Ruud Lemmen), ‘Beste Directeur’ (Frens Frijns) en ‘Beste Festival’, voor het WOO HAH! festival dat 013 in samenwerking met MOJO organiseert.  

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de vereniging Nederlandse Poppodia en – Festivals. De IJzeren podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen, de nominaties komen tot stand doormiddel van een uitvoerige evaluatie van professionals binnen het Nederlandse live circuit. De leden van de collega VNPF verenigingen kiezen de uiteindelijke winnaar. De uitreiking vindt plaats op 14 januari tijdens Eurosonic Noorderslag.

Het is deze maand een jaar geleden dat het vernieuwde 013 Poppodium haar deuren opende. De organisatie kijkt terug op een succesvol eerste jaar in deze nieuwe setting. De grootscheepse verbouwing van 013 is in april 2015 gestart. In oktober 2015 ging het podium weer open om middels een serie countdown-concerten toe te werken naar de officiële heropening.

De vernieuwde Main zaal kan na de verbouwing maar liefst 3.000 bezoekers huisvesten en is per concert te vergroten of te verkleinen, afhankelijk van het aantal bezoekers. De Kleine Zaal en Stage01 zijn samengevoegd tot de Jupiler Zaal met een capaciteit van 700 mensen. Sinds de verbouwing genoten meer dan 280.000 bezoekers van artiesten als Matt Simons, Nas, Alabama Shakes, Toto, Ghost, Wolfmother, Parov Stelar, Twenty One Pilots, Gregory Porter en Bring Me The Horizon. Het afgelopen jaar vonden er meer dan 290 evenementen plaats in 013. Programmeur Ruud Lemmen: “Met de nieuwe zalen hebben we afgelopen jaar de kans gekregen om een hele brede en actuele programmering neer te zetten. Programmering die een breder 013 laat zien, maar die tegelijkertijd ook de diepte in gaat. Een lijn die we vasthouden en verder blijven ontwikkelen.”

Voor een volledige lijst van de genomineerden kunt u kijken op www.vnpf.nl

Het eerste jaar na verbouwing van 013 kun je interactief nabeleven op http://www.013.nl/jaaroverzicht

Foto: Jostijn Ligtvoet
Nieuwsoverzicht