013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 leeft mee met Manchester

013 leeft mee met Manchester

23 mei 2017

Met ontzetting hebben we kennis genomen van de weerzinwekkende aanslag bij een concert van Ariana Grande in de Manchester Arena. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun familie en vrienden, de fans, de organisatoren, de artiesten en hun crew.

Wij begrijpen de bezorgdheid van mensen na deze aanslag. Via deze weg willen we jullie laten weten dat 013 de veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Middels zichtbare en onzichtbare maatregelen zorgen wij voor uw en onze veiligheid. Er zijn volgens de instanties geen aanwijzingen dat er een specifieke dreiging is die zich ook op Nederland richt. Er is derhalve geen reden om het dreigingsniveau in Nederland aan te passen. Desalniettemin overleggen wij intern vaak over hoe wij de beveiliging aan kunnen scherpen en, zeker na de gebeurtenis in Manchester, zullen we uiteraard nog alerter zijn.

Het doel van terroristen is om de samenleving te ontwrichten en tweespalt te creëren. Wij roepen iedereen op om hen niet te laten slagen en te reageren uit angst of haat, maar juist met respect en verdraagzaamheid naar elkaar.

Wij geven graag gehoor aan de oproep aan het VNPF omtrent een minuut stilte aanstaande zaterdag. Meer informatie hierover volgt.

013 Poppodium

Nieuwsoverzicht