013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Make It Jazz: het nieuwe jazz festival in Tilburg

Make It Jazz: het nieuwe jazz festival in Tilburg

19 apr 2018

MAKE IT is een kersvers jong en nieuw jazzfestival. Het spiksplinternieuwe jazzfestival manifesteert de nieuwste generatie jazzartiesten. Een muzikale explosie veroorzaakt door jong talent voor de ware jazzliefhebber. Op het affiche van het debuterende festival staan niemand minder dan Gilad Hekselman ft. Aaron Parks & Kendrick Scott, CLOD! en de New Cool Collective Bigband.

MAKE IT Jazzronde
Op vrijdag 21 september 2018 strijkt niet de Popronde maar de eerste JazzRonde van Nederland neer in de Tilburgse binnenstad. In diverse horecagelegenheden, kroegen, cafés en kleine podia wordt live jazz gespeeld. De optredens zijn gratis te bezoeken. Dit is misschien wel een pilot voor meerdere JazzRondes verspreid door het land.

MAKE IT in Theaters Tilburg
Op dag twee (zaterdag 22 septemer) van MAKE IT staat opkomend talent naast toonaangevende muzikanten op het podium. De hoofdacts van het festival vinden plaats in de Schouwburgvan Theaters Tilburg, de grootste jazztalenten zijn te zien in de Studiozaal van het theater. Boy Edgar Prijs-winnaar Jeroen van Vliet is curator van de intieme Audax-Zaal en presenteert hier zijn visie op de toekomst van programmeren. Naar curator Jeroen van Vliet maakt MAKE IT bekend dat New Cool Collective Bigband + special guests en Alessandro Fongaro’s CLOD! onderdeel zullen zijn van MAKE IT in Theaters Tilburg. Eind mei is de line-up helemaal rond. 

Schrijf je in voor de jazzronde! 
Make It wil het Noorderslag van de jazz worden! Jonge artiesten met hun eigen muziek, geprogrammeerd op Tilburgse podia. Hiervoor organiseren we op vrijdag 21 september de Jazzronde, een jazzvariant van de popronde. Bands en musici kunnen zich aanmelden en podia in de binnenstad boeken de muziek die hen het meest aanspreekt. Nieuwe muziek, nieuwe podia en nieuw publiek! Meld je hieronder aan vóór 20 mei.

Nieuwsoverzicht