013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Joël Heijda wordt programmeur bij 013 Poppodium

Joël Heijda wordt programmeur bij 013 Poppodium

26 jul 2019

Joël Heijda (27) zal vanaf september starten als programmeur bij 013 Poppodium. Joël maakt de overstap van Patronaat in Haarlem waar hij de afgelopen 1,5 jaar ook de functie van programmeur vervulde. Hij zal het stokje overnemen van Joep Smeets. 

Joël: "013 is voor mij al jaren een belangrijk podium als muzikant en concertbezoeker. Als 14-jarige bezocht ik er mijn eerste shows en heb hier door de jaren heen meerdere keren zelf met verschillende bands op het podium gestaan. Ik kijk er daarom enorm naar uit om hier als programmeur aan de slag te gaan!" 

Joël Heijda, afkomstig uit Waalwijk, begon zijn carrière als freelance programmeur bij Bibelot in Dordrecht en stroomde begin 2018 door naar Patronaat. Daarnaast zit Joël vaak op de drumkruk als muziekdocent en drummer van hardcore band No Turning Back. 

Sinds de verbouwing in 2015 maakt 013 Poppodium een flinke groei door. In 2018 verwelkomde 013 een recordaantal van 371.000 bezoekers verspreid over 291 evenementen, inclusief de festivals WOO HAH! en Roadburn Festival.

Hoofd Programma Ruud Lemmen is verheugd om de jonge programmeur bij zijn programmateam te voegen. “We zijn blij om in Joël Heijda een zeer gedreven programmeur te gevonden te hebben die het programmateam van 013 komt versterken.”

Nieuwsoverzicht